طرح کابینه نخست وزیر رژیم صهیونیستی در خصوص تضعیف دستگاه قضایی این رژیم تاثیر خود را بر اقتصاد این رژیم نیز نشان داده و روند افول ارزش واحد پول و سهام بورس این رژیم ادامه دارد.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از عرب48، در سرزمینهای اشغالی، هراس از تاثیرات طرح کابینه بنیامین نتانیاهو برای تضعیف دستگاه قضایی بر اقتصاد رژیم صهیونیستی و هشدار مقامات اقتصادی این رژیم درباره پیامدهای این طرح، موجب تداوم روند کاهش نرخ شکل در برابر دلار و یورو شده است.
نرخ دلار صبح امروز با ۱.۱ درصد افزایش به ۳.۴۷۶ شکل رسید، در حالی که نرخ یورو با ۱.۱۵ درصد افزایش به ۳.۷۷۷ شکل رسید و نرخ پوند استرلینگ نیز با افزایش ۱ درصدی به عد ۴.۳ شکل رسیده است.
نرخ مبادله این ارزها در جمعه گذشته در رژیم صهیونیستی با نرخهایی بین ۰.۹ تا ۱.۱۵ درصد افزایش یافت.
به موازات آن، با وجود اینکه بورس وال استریت با افزایش شاخصهای خود بسته شده، افت شدیدی در شاخصهای بورس رژیم صهیونیستی به ثبت رسیده است. شاخص «تلآویو ۳۵» ۲ درصد، «تل آویو ۱۲۵» ۲.۲ درصد و شاخص «تل آویو فایننشال» ۴.۳ درصد کاهش یافت.
مدیران بانکهای رژیم صهیونیستی در جریان دیدار خود با نتانیاهو در روز جمعه گذشته هشدار دادند که در روزهای اخیر افزایش برداشت سپرده های شخصی از بانک ها به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است.
بانکهایی خارجی نیز در روزهای اخیر اوراق بدهی را به کابینه اسرائیل فروختند و شکل را مبادله و به دلار تبدیل کردند که منجر به کاهش نرخ مبادله شکل شد. مدیران بانکهای خارجی فعال در سرزمینهای اشغالی نیز نسبت به خطرات مشابه هشدار دادند.
آنها پیش بینی کردند که این اتفاق ممکن است مربوط به طوماری باشد که هفته قبل توسط ۳۱۰ اقتصاددان در دانشگاههای رژیم صهیونیستی امضا شده بود و در آن نسبت به عواقب طرح تضعیف دستگاه قضایی بر اقتصاد این رژیم هشدار داده بودند.
با این حال به نظر میرسد نتانیاهو در جلسه این هفته کابینه رژیم صهیونیستی هم مصمم به پیشبرد طرح تضعیف قوه قضائیه علیرغم هشدارهای مدیران بانکهای این رژیم است. او معتقد است که مشکل بروکراسیهای قضایی در اسرائیل یک مانع بزرگ برای اقتصاد است.
وی گفت: معجزه اقتصادی اسرائیل به دلیل بروکراسیهای قضایی نیست، بلکه با وجود این معضل است که یکی از بدترینها در جهان غرب است و برداشتن چکمه بوروکراتیک-قضایی باعث میشود که اقتصاد اسرائیل مانند فنر بین ۱ تا ۲ درصد در تولید ناخالص ملی جهش کند.
دیروز تمام سهام بانکهای بزرگ رژیم صهیونیستی مانند «تل آویو الینوک» ۴.۳ درصد، «دیسکونت» ۴.۸ درصد، «Mizrahi-Tefahot » هم 4.7 درصد، لئومی و بنیلیومی ۴.۴ درصد و هاپوالیم ۳.۷ درصد کاهش داشته است.
افزایش نرخ ارزهای خارجی در برابر شکل به ویژه دلار و یورو در سرزمینهای اشغالی منجر به افزایش قیمت محصولات وارداتی این رژیم به ویژه مواد خام و افزایش تورم خواهد شد.
مساله تصمیمهای سیاسی نتانیاهو همچنین بر قیمت بنزین در رژیم صهیونیستی تاثیر گذاشته است.
بر اساس بیانیه شب گذشته وزارت انرژی رژیم صهیونیستی، قیمت بنزین در سرزمینهای اشغالی از بامداد چهارشنبه پیش رو افزایش مییابد و قیمت هر لیتر بنزین ۹۵ اکتان به ۷.۱۷ شکل میرسد.
طرح موسوم به اصلاح سیستم قضایی با هدف کنترل کامل کابینه بر انتصاب قضات از جمله قاضی دیوان عالی رژیم صهیونیستی طراحی شده است. طرحی که قدرت دیوان عالی برای لغو قوانین و تصمیمات کابینه را به شدت محدود کرده و به کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) این امکان را میدهد تا قوانینی را که دادگاه موفق به لغو آنها شده، با موافقت تنها ۶۱ عضو، مجدداً وضع کند.
رسانههای عبری از زمان قدرتیابی کابینه جدید صهیونیستها به رهبری نتانیاهو و همراهی کسانی همچون «ایتمار بن گویر» و «بزالل اسموتریچ»، گزارشهایی مبنی بر قصد این کابینه برای تضغیف سیستم قضایی تلآویو منتشر میکنند؛ چرا که نتانیاهو و بسیاری از متحدان افراطیاش پروندههایی به جرم فساد و تروریسم دارند و تحت تعقیب قضایی هستند.
از همین رو سرزمینهای اشغالی طی دو سه هفته اخیر صحنه اعتراضات گسترده صهیونیستها به کابینه نتانیاهو و به ویژه طرح آن علیه دستگاه قضایی این رژیم است.
«آویگدور لیبرمن» وزیر دارایی سابق رژیم صهیونیستی هم هفته گذشته گفت که این رژیم در مسیر یک بحران اقتصادی است که قبلا هرگز به چشم ندیده است.
لیبرمن شامگاه چهارشنبه هفته گذشته توییت جدیدی را در حساب کاربری رسمی خود در توییتر به وی منتشر کرد و در آن به صراحت اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در آستانه یک بحران اقتصادی بزرگ است که طی دههها بی سابقه بوده است.
آویگدور لیبرمن که چندین سمت در کابینههای قبلی رژیم صهیونیستی داشت که آخرین آنها وزارت دارایی در کابینه قبلی یائیر لاپید بود، گفت که نشست مطبوعاتی اخیر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با همراهی تعدادی از وزرا نشان می دهد که آنها ترسیدهاند.
لیبرمن، وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی، تأیید کرد که هم نتانیاهو و هم اعضای کابینه او حقیقت را میدانند و هیچ طرفی حاضر نیست دروغهای آنها را بپذیرد که این، نشان میدهد اسرائیل در آستانه یک بحران بزرگ اقتصادی است.
آویگدور لیبرمن با تاکید بر اینکه این بحران اقتصادی طی چندین دهه بیسابقه بوده است، افزود: همه چیز بر گردن بنیامین نتانیاهو است.