طبق آخرین تحقیقات مرکز مطالعات سیاسی-اجتماعی “تائوب” که در ماه جاری منتشر شده است، از هر پنج جوان اسرائیلی بالای بیست سال، یک نفر به صورت رایگان از افراد کم توان نگهداری میکند. این مقاله که ابعاد اجتماعی-اقتصادی نگهداری از سالمندان و یا دیگر اشخاص خانواده را برای شخص پرستار بررسی میکند، مشخص نمود که جامعه مذهبی اسرائیل، به صورت دقیق، خریدیها بیشتر از سایر اقشار جامعه به نگهداری اهتمام میورزند. 34% جامعه خریدی، 22% جامعه غیر خریدی و 17% از اعراب به پرستاری یکی از افراد خانواده میپردازند.
در این پژوهش همچنین مشخص گردید که طیف سنی 50 تا 59 سال بیشترین فشار زندگی را متحمل میشوند از آن حیث که هم تامین معاش خانواده برعهده آنان است و هم نگهداری فرزندان یا سالمندان خانواده را باید تحت پوشش قرار بدهند. این مقاله سه عامل اصلی که سبب نگهداری از افراد کم توان میشود، مورد بررسی قرار گرفته است؛ ناتوانی جسمی، ناتوانی ذهنی و ناتوانی شناختی. 76% از اعراب برای امر نگهداری و پرستاری با مساله ناتوانی جسمی روبه رو هستند، 27%خریدیها با ناتوانی ذهنی که این رقم در مقایسه با غیر خریدیها 15% و اعراب 12% است.
این مقاله همچنین مشخص کرد که بیشتر پرستاران با فرد زندگی نمیکنند. 79% جامعه آماری پرستاران، با کهنسال یا فرد کم توان دیگر زندگی نمیکنند. 28% هفتهای 2 ساعت و 18% هم هفتهای 3 الی 4 ساعت به پرستاری میگذرانند. با این حال عربها و خریدیها بیش از ده ساعت در هفته برای پرستاری از سالمندان وقت میگذارند که این خود میتواند آسیب اقتصادی به زندگی آنان داشته باشد. همچنین در مقایسه با دانشجویان و دانشآموزان پیش از دبیرستان، دانشآموزان دبیرستانی زمانی بیشتری را در هفته برای نگهداری صرف میکنند. در این مقاله مشخص شده است که، افراد متاهل تمایل بیشتری برای پرستاری نسبت به مجردها دارند با این حال 39% مجردها بیش از 10 ساعت در هفته برای پرستاری وقت صرف میکنند و این رقم در میان متاهلین 28% است. از حیث جنسیتی نیز مردان حضور پر رنگتری دارند اما میانگین 26% آنها بیش از 10 ساعت را در هفته به نگهداری میپردازند و زنان 34%. 39% از پرستاران فاقد شغل نیز بیش از 10 ساعت را با فرد کم توان در هفته میگذرانند درحالیکه 27% از پرستاران شاغل زمان کمتری را به این کار اختصاص میدهند.
این پژوهش همچنین اذعان دارد که علیرغم ادعای جامعه آماریش، زمان صرف شده برای سالمندان میتواند به مراتب آثار اجتماعی و اقتصادی منفی هم داشته باشد.
لینک مقاله: https://www.taubcenter.org.il/wp-content/uploads/2023/05/Caregivers-2023-HEB.pdf