موشک هایپرسونیک فتاح، لرزه‌ای به جان همه سامانه‌های دفاعی!

ایران از اولین موشک هایپرسونیک خود با نام “فتاح” رونمایی کرد.
در نوامبر، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هشدار داد که موشک هایپرسونیک جدیدی که در حال توسعه است که می‌تواند در عرض 400 ثانیه به اسرائیل اصابت کند.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

موشک هایپرسونیک فتاح:

رسانه‌های دولتی ایران اعلام کردند که سپاه ایران صبح سه‌شنبه از «فتاح» اولین موشک هایپرسونیک خود رونمایی کرد.

در مراسم رونمایی از این موشک، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، حسین سلامی، فرمانده کل سپاه و دیگر مقامات عالی‌رتبه حضور داشتند.

به گزارش رسانه‌های ایران، موشک هایپرسونیک فتاح ۱۴۰۰ کیلومتر برد دارد و سرعت آن بین ۱۳ تا ۱۵ ماخ است. (سرعت صوت در هوا تقریبا ۳۴۰ متر بر ثانیه است. اگر جسمی درهوا با سرعتی بیشتر از سرعت صوت حرکت کند؛ این سرعت را با عدد ماخ بیان می‌کنند. مثلا جنگنده‌ای که با سرعتی ۲ برابر سرعت صوت حرکت می‌کند سرعتی معادل ۲ ماخ دارد.)

گزارش‌ها اذعان دارند که این موشک قادر به دور زدن و انهدام سامانه‌های پدافند هوایی حتی سامانه پر ادعای Arrow می‌باشد.

به گزارش خبرگزاری فارس، موشک فتاح دارای یک نازل ثانویه متحرک است و از پیشرانه‌های جامد استفاده می‌کند که به آن امکان می‌دهد به سرعت‌های بالا دست یابد و مانورهای مختلفی در داخل و خارج جو زمین انجام دهد.

رونمایی از موشک فتاح:

ایران مدعی است این موشک می‌تواند در 400 ثانیه به اسرائیل اصابت کند.

در ماه نوامبر، سردار امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، مدعی شد که ایران یک موشک هایپرسونیک جدید ساخته است که می‌تواند در 400 ثانیه به اسرائیل برسد.

در آن زمان، روزنامه صبح صادق ایران در صفحه اول خود تهدیدی را به زبان عبری منتشر کرد و نوشت: «400 ثانیه: سردار امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت که: “ایران به فناوری موشک‌های هایپرسونیک دست‌ یافته‌است.”

موشک هایپرسونیک فتاح
موشک هایپرسونیک فتاح

مقاله ای به نوشته حمزه پریاب، که به عنوان کارشناس دفاعی آورده شده است، به نامه‌ای از سوی حسن تهرانی مقدم، «پدر» برنامه موشکی ایران، به سیدعلی خامنه ای، رهبر ایران، اشاره می‌کند که در آن به دستیابی به موشک هایپرسونیک اشاره شده‌است.

در نوامبر 2011، تهرانی‌مقدم در انفجاری که به یک پایگاه موشکی در بیدگانه اصابت کرد و جان دست‌کم 17 نفر از اعضای سپاه را گرفت، به درجه رفیع شهادت نائل شد. در حالی که در ابتدا این انفجار به عنوان یک تصادف گزارش شده بود، رسانه‌های غربی از جمله گاردین و مجله تایم گزارش دادند که مسئولیت این حادثه متوجه موساد است.

در مراسمی در نوامبر سال گذشته به مناسبت سالگرد شهادت شهید تهرانی‌مقدم، حاجی زاده گفت ایران موفق شده یک موشک بالستیک هایپرسونیک پیشرفته بسازد که می‌تواند وارد فضا شود و سامانه‌های دفاع موشکی را هدف قرار دهد.

وی در آن زمان گفت: این سامانه سرعت بسیار بالایی دارد و قابلیت مانور در داخل و خارج جو را دارد. هم سامانه‌های دفاعی که در داخل جو دفاع می‌کنند و هم سامانه‌های بسیار گران‌قیمت که با موشک‌های خارج از جو مقابله می‌کنند، این موشک جدید جمهوری اسلامی ایران از همه آنها عبور خواهد کرد و فکر نمی‌کنم در دهه‌های آینده فناوری‌ای پیدا شود که توان مقابله با آن را داشته باشد.

موشک هایپرسونیک فتاح

رونمایی ازموشک هایپرسونیک فتاح
رونمایی ازموشک هایپرسونیک فتاح

موشک هایپرسونیک چیست و چه تفاوتی با موشک‌های بالستیک قاره‌پیما دارد؟

موشک‌های هایپرسونیک با سرعت 5 ماخ یا بیشتر حرکت می‌کنند. درحالی‌که موشک‌های بالستیک قاره‌پیما می‌توانند به این سرعت نیز برسند، آنها در یک قوس قابل پیش‌بینی حرکت می‌کنند و  همین امر مقابله با آنها را آسان تر می‌کند.

موشک پرتابشی قاره‌پیما یا موشک بالستیک قاره‌پیما به انگلیسی Intercontinental ballistic missileبه موشک‌های بالستیکی گفته می‌شود که برد مفید آن‌ها بیش از ۵٬۵۰۰ کیلومتر (۳۴۰۰ مایل) باشد. به‌طور کلی این نوع موشک‌ها برای شلیک بمب هسته‌ای ساخته می‌شوند و قادر به حمل یک یا چند کلاهک هسته‌ای هستند اما به کلاهک‌های جنگی متعارف یا شیمیایی و میکروبی نیز می‌توانند مسلح شوند.

بیشتر موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای امروزی از قابلیت هدف‌گیری مستقل چندگانه بهره‌مند هستند؛ یعنی به چندین کلاهک مسلح می‌شوند که هر یک از آن‌ها می‌تواند به هدف جداگانه‌ای برخورد کند.

پیش‌تر انواع اولیه موشک‌های بالستیک قاره‌پیما، دقت بسیار پائینی داشتند و فقط علیه هدف‌های بزرگی مانند شهرها قابل استفاده بودند و تنها امتیاز آن‌ها قابلیت قرارگیری در محلی کاملاً امن در خاک خودی بود. اما نسل‌های دوم و سوم موشک‌های قاره‌پیما به طرز قابل توجهی دقیق‌تر شده‌اند. به طوری‌که علیه کوچک‌ترین اهداف نظامی هم، قابل استفاده هستند. هرچند دقت آن‌ها هیچ‌گاه قابل مقایسه با بمب‌افکن‌های استراتژیک نیست.

در مقابل، موشک‌های هایپرسونیک قابل مانور هستند و به آنها توانایی جاخالی دادن سیستم‌های‌دفاعی و فرار از رادار را می‌دهند.

ایالات متحده، روسیه، چین و کره‌شمالی موشک‌های هایپرسونیک را با موفقیت آزمایش کرده‌اند، اگرچه جزئیات دقیق در مورد این سلاح‌ها هنوز تا حدودی ناچیز است.

لینک خبر: https://www.jpost.com/breaking-news/article-745362

→ خواندن مطلب قبلی

افزایش مجوز حمل سلاح گرم؛ راه حل وزیر امنیت

خواندن مطلب بعدی ←

برگزاری جشن استقلال رژیم موقت صهیونیستی در سایه تظاهرات علیه قانون اصلاحات قضایی

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *