به گزارش صهیون 24 روزنامه صهیونیستی«جروزالم پست»به موضوع توافق موقت ایران و آمریکا در مورد برنامه هستهای ایران واکنش نشان داده و در گزارشی نوشت: اسرائیل باید با تفاهم هستهای جدید ایران و آمریکا مخالفت کند.
جروزالم پست در تحلیلی به بررسی دلایل این موضوع پرداخته است.
چرا ایالات متحده میخواهد به یک دولت ضد آمریکایی که قصد فتح خاورمیانه را دارد کمک کند؟
این روزنامه در گزارشی مفصل نوشت: دولت بایدن با جدیت در حال اقدام برای دستیابی به توافقی جدید با ایران در مورد برنامه هسته ای این کشور است. توافق موقت “کمتر در برابر کمتر “است، توافق موقت به این معنی که ایران بخشی از فعالیتهای هستهای خود را متوقف میکند، اما تواناییهای هستهای خود را در دستان خود نگه میدارد و در ازای آن آمریکا بخشی تحریم های اقتصادی ایران را لغو خواهد کرد.»
آمریکا امیدوار است با پذیرفتن پیشرفت [دیپلماسی] و همچنین لغو برخی تحریمهای اقتصادی ایران، برنامه هستهای ایران را متوقف کند. این در حالی است که علیرغم تحریمهای بینالمللی، ایران غنیسازی اورانیوم را تا سطوح بالاتر (حدود 60 درصد) ادامه داده و در برنامه تسلیحاتی خود پیشرفت کرده است.
همچنین، مقامات ایرانی در مقابل اسرائیل هیچ نرمشی از خود نشان نمیدهند و سخنان سرسختانه آنها علیه اسرائیل همچنان ادامه دارد.
آمریکا کمتر نگران ایران هستهای است
این روزنامه در ادامه نوشت: به نظر میرسد دیپلماسی آمریکا تمایل به همکاری با ایران دارد. این سیاست تأسف بار به این دلیل است که واشنگتن در محورهای دیگری چون، اوکراین و چین مشغول است و از مداخله در امور خاورمیانه خسته شده است.
علاوه بر این، درک تهدید آمریکا از ایران هستهای کمتر از اسرائیل است. زیرا از لحاظ بعد مسافت ایران بسیار دور است و لیبرالهای رنگین پوست (همچون باراک اوباما)، تهدیدات [ایران هسته ای] علیه آمریکا و متحدانش را بی اهمیت و کوچک میشمارند، از این رو، واشنگتن تمایلی به استفاده از زور علیه برنامه هستهای ایران ندارد.
در بخشهایی از این گزارش میخوانیم: به جز چند استثنا، ایالات متحده از پاسخ نظامی علیه رفتار تهاجمی ایران علیه این کشور مانند حملات به تأسیسات نظامی آمریکا در عراق و سوریه خودداری کرده است.
اکنون تهران خود را در موقعیت عالی بین المللی و منطقهای میبیند . ایران از حملات نظامی آمریکا هراسی ندارد. به مشارکت خود با روسیه درباره هواپیماهای بدون سرنشین ادامه میدهد. تهران با میانجیگری چین [بزرگترین رقیب آمریکا به ادعای آمریکایی ها] با عربستان سعودی موافقت کرد، و چین را واسط فروش نفت خود قرار داد و با این کار موجب ارتقالی جایگاه بین المللی پکن شد.
موضع برتر ایران در مذاکرات هستهای
در پایان این گزارش آمده است: مذاکره و گسترش روابط تهران با کشورهای حاشیه خلیج فارس، نفوذ ایران را در منطقه بیشتر کرد به گونهای که حتی قاهره آماده از سرگیری روابط دیپلماتیک با تهران است. در این شرایط ایران موضع برتر در مذاکرات هستهای را دارد و در صورت حصول توافق، این توافقی بد برای اسرائیل است و اورشلیم از این موضوع خشنود نخواهد بود.
آمریکاییها سعی دارند با متقاعد کردن عربستان سعودی برای پیوستن رسمی به توافقنامه ابراهیم، توافق را برای اسرائیل شیرین کنند. اما سؤال این است: آیا محمد بن سلمان آل سعود، آماده است تا محافظهکاران را از خود دور کند یا خیر؟
لینک خبر:https://www.jpost.com/opinion/article-745301
اخبار مرتبط