فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل، جنایات دولت رژیمصهیونیستی علیه ملت فلسطین را «آپارتاید» خواند.
فرانچسکا آلبانزه در گزارش ویژه خود به شورای حقوق بشر سازمان ملل با محکوم کردن رژیم اشغالگر صهیونیستی، گفت: «فلسطینیها در یک «زندان روباز و زیر نظارت دائم» زندگی میکنند.»
خانم آلبانزه همچنین دولت اسرائیل را به تغییر سیستماتیک کاربری زمین و خلع مالکیت فلسطینیها بر زمینهایشان متهم کرد. و از شورای حقوق بشر خواستار محاکمه دولت غاصب صهیونیستی شد.
به گفته خانم آلبانزه و با استناد به گزارشی که به کمیساریای عالی حقوقبشر سازمان ملل ارائه کرد، اقدامات اسرائیل نیازمند تحقیقات فوری دادگاه کیفری بینالمللی است.
دیوان کیفری بینالمللی اکنون در حال بررسی است که در صورت امکان، علیه اسرائیلیها شکایت جنایات جنگی ارائه کند. آلبانیز متقاضی محاکمه اسرائیلیها توسط دادگاه بین المللی بهجهت جنایات آپارتاید صهیونیست علیه فلسطینیان، خصوصا درمورد محبوس کردن فلسطینیها در زندان شد.
گزارشگر وضعیت سرزمینهای فلسطینی در سازمان ملل نوشت:«رژیم مهاجر، استعمارگر و آپارتاید اسرائیلی مردم فلسطین را از حقوق اساسی و تساوی در برابر قانون محروم میکند.»
در گزارش وی آمده که فلسطینیانی هستند که دستگیر شدهاند، بازداشت و زندان جمعی به ابزاری برای سرکوب مخالفت مسالمت آمیز علیه اشغال و حمایت از ارتش و شهرکنشینان تبدیل شده است.
زندان روباز و تحتنظارت صهیونیستها
او خطاب به شورای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نوشت:«موانع عبور و مرور، زیرساختهای جداسازی شده، ایستهای بازرسی، شهرکهای یهودینشین که شهرها و روستاهای فلسطینی را دوره کردهاند، صدها مجوز بوروکراتیک و شبکه نظارتی دیجیتال زندگی آنها را در چنبره خود گرفته است.»
آلبانیز درخلال پنجاه و سومین جلسه شورای عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت:«یکی از اساسیترین اقدامات اسرائیل در حد وسیع، سرکوب جمعیت بومی و تصرف زمینهای اجدادی آنهاست.»
وی افزود:«بهنظر میرسد که این اقدامات بخشی از طرح تروریستی “فلسطین زدایی” است که موجودیت مردم را به عنوان یک گروه منسجم ملی تهدید میکند.»
آلبانیز گفت:«حکومت اشغالگر، فلسطین را به عنوان یک تهدید امنیتی معرفی میکند و به این بهانه آنان را جنایتگران علیه غیرنظامیان. بدین صورت وضعیت آنها را بهعنوان افراد حفاظت شده تحت قوانین بینالمللی، از بین میبرد.»
ادامه داد:«با این شرایط تشکیلات خودگران فلسطین در عملکرد بسیار محدود است و نمیتواند از مردم فلسطین در برابر ارتش یا حملات خشونتبار شهرک نشینان، محافظت کند.»
وی با اشاره به نظرات رهبران غربی و مقامات سازمانملل، اظهار داشت که مطالبه فروکشی و آرامش از هردو طرف درحالیکه هیچ برابری بینشان وجود ندارد؛ حیلهگرانه است.
خانم آلبانز خواستار پایان اشغال غیرقانونی فلسطین شد و از کشورهای عضو خواسته با عمل به تعهد خود،«اشغال استعماری اسرائیل و بانیان آن را به دست عدالت بسپارند و قانون و عدالت را به نفع فلسطینیها و اسرائیلیها اجرا کنند.» او بر اساس بند هفتم دستور کار سازمان ملل سخن گفت.
اسرائیل و ایالات متحده درصدد بودند تا بند هفتم دستور کار را حذف کنند اما پس از ناکامی، اسرائیل این جلسه را تحریم کرد.
نمایندگان اسرائیل در نشست شورای حقوق بشر برای پاسخ به بیانات آلبانیز درباره آپارتاید بودن اسرائیل حضور نداشتند.
پیش از ارائه گزارش آلبانیز از جنایات رژیمصهیونیستی،گروه مستقر در ایالات متحده به نام جنبش مبارزه با یهودستیزی، نامهای به ولکر تروک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نوشت و از او خواست که آلبانیز را از سمت خود برکنار کند.
آلبانیز یکی از صداهای معترض در سازمان ملل است که بر موضوع مجرم شناخته شدن اسرائیل در جنایت آپارتاید و کنترل نظامی در کرانه باختری، سلطه و غصب بیتالمقدس شرقی تأکید دارد و معتقد است عملکرد رژیم صهیونیستی بر این اساس باید غیر قانونی اعلام شود.
سال گذشته مجمع عمومی سازمان ملل از دیوان بینالمللی دادگستری خواست تا یک گزینه مشورتی درباره قانونی بودن «اشغال» اسرائیل در سرزمینهای فلسطینی ارائه کند.
گفتنی است اسرائیل تنها کشوری است که در هر یک از سه جلسه شورا در سال که درباره نقض حقوق بشر برگزار میشود، مورد بحث است.