آکادمی آمریکا سالها صحنه اعتراضات ضدیهودی بوده است و این اعتراضات حتی پس از کشتار هفتم اکتبر متوقف نشد، اما این بار نه تنها دانشجویان یهودی، بلکه سرمایه داران نیز به حمایت اسرائیل پرداختهاند.
دانیل، دانشجوی دانشگاه: “ما درک میکنیم که “آزادی بیان” وجود دارد، اما در دانشگاه میزان نفرت و چند دستگی در موضوع صهیونیست از حد خود گذشته و این مسئله باید حل شود.”
بیانیه شدید ضد اسرائیلی دانشجویان دانشگاه هاروارد، معتبرترین دانشگاه جهان، اندکی پس از حمله حماس به اسرائیل، با این جملات آغاز شد: “ما رژیم اسرائیل را مسئول تمام خشونتها می دانیم.” بیش از 30 سازمان دانشجویی، از جمله یک سازمان یهودی که وابسته به سازمان عفو بین الملل است، آن را امضا کردند.
میشود گفت که این بیانیه در حال تغییر یک سنت دیرینهای را تغییر دهد که به موسسات دانشگاهی این کشور اجازه داد تا فعالیت های طرفدار اسرائیل را به حاشیه برانند و جنبش های فلسطینی را برجسته کنند و عبارات ضدیهودی را بیان کنند.
تحت چتر حفاظتی “آزادی بیان” در طول سالها، دانشگاهها در آمریکا به کانون تحریکات ضد اسرائیلی تبدیل شدهاند. جمعیت پر سر و صدایی که اسرائیل را “رژیم آپارتاید” مینامند که “نسل کشی” میکند و جنبشهای ضد یهودی _BDS_ راه میاندازد؛ به طور غیر رسمی توسط مدیریت دانشگاه مشروعیت داده شده است.
دانشجویان یهودی احساس میکنند که عقاید آنها مسکوت مانده است و ترس از برچسب “طرفدار اسرائیل” در میان اساتید و کارکنان مدیریت، احساس ترس را عمیقتر میکند. سازمانهای فعال یهودی و طرفدار اسرائیل تلاشهای زیادی در این رابطه کردهاند، اما همیشه موفق نشدند جلوی این جنبشهای دانشجویی را بگیرند.
اتفاق فعلی در هاروارد ممکن است آغاز یک تحول باشد، نقطه عطفی در نبرد تبلیغاتی در دانشگاههای معتبر، که برخی از آنها رهبران و روسای بزرگترین شرکت های جهان بودهاند.
لارنس سامرز، رئیس سابق دانشگاه هاروارد که به عنوان وزیر خزانه داری آمریکا خدمت میکرد، در توییتی نوشت: “در 50 سالی که بخشی از جامعه هاروارد بودهام، هرگز به اندازه امروز احساس بیگانگی و ناامیدی نکرده ام. رئیس همجنس باز جدید هاروارد، که انتظار نداشت دوره ریاست جمهوری خود را به این شکل شروع کند، سه بیانیه مختلف منتشر کرد، اما هیچ یک از آنها حمایت صریح از اسرائیل را ابراز نکردند.”
در یکی از این بیانیه ها آمده است: “دانشگاه ما تروریسم، از جمله حمله تروریستی حماس را رد میکند. دانشگاه ما نفرت، نفرت نسبت به یهودیان، مسلمانان و هر نوع نفرت دیگری بر اساس مذهب را رد می کند. دانشگاه ما به آزادی بیان متعهد است.”
پولینا کمپینسکی، دانشجوی کارشناسی ارشد سیاست عمومی اعلام کرد که شروع این جنبشها توسط یکی از گروههای فلسطینی بود که بیانیهای را نوشتند و گروههای زیادی (به طور مثال دانشجویان جنوب شرقی آسیا) که حتی آنها را نمی شناسند ولی چون ضد یهودی هستند حمایت میکنند و پای بیانیه را امضا کردند.
ازسوی دیگر دانشجویان حامی صهیونیست در داخل دانشگاه با هم متحد نیستند و شاید بتوان گفت هیچ گروه اسرائیلی حتی دانشجویان حقوق و یا داشجویان مقطع کارشناسی در هاروارد وجود ندارد. شاید عدهای پنهانی از تو دفاع کنند اما در عمل کسی وجود ندارد تا از اسرائیل در هاروارد حمایت کند.
لینک خبر: https://www.israelhayom.co.il/magazine/hashavua/article/14725914