قطعنامه شورای امنیت برای کمک به غزه تصویب شد

شورای امنیت با رای ممنتع آمریکا و روسیه، قطعنامه کمک به غزه را تصویب کرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد، روز گذشته، پیش‌نویس قطعنامه‌ای را با هدف گسترش ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و نظارت بر آن بدون درخواست آتش‌بس، با فرمولی که در مقایسه با پیش‌نویس‌های قبلی این پروژه ضعیف تلقی می‌شود، تصویب کرد.

این قطعنامه از حمایت 13 کشور برخوردار شد، در حالی که دو کشور روسیه و ایالات متحده از رای دادن خودداری کردند.

واشنگتن مدعی شد که دلیل ممتنع خود از رای گیری این بود که این قطعنامه جنبش حماس را محکوم نمی‌کند، در حالی‌که روسیه خاطر نشان کرد که این قطعنامه ضعیف است و یک خواسته اساسی سازمان ملل، یعنی توقف درگیری‌ها را ارائه نمی‌کند. قطعنامه تصویب شده بر ایجاد شرایط مساعد برای توقف دائمی درگیری‌ها تأکید می‌کند.

Capture 156

ایالات متحده قبل از رای دادن به این پیش نویس، از وتوی خود علیه اصلاحیه شفاهی درخواست شده توسط روسیه در متنی استفاده کرد که خواستار تعلیق فوری درگیری‌ها برای دسترسی ایمن و بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه و برداشتن گام‌های فوری در جهت توقف پایدار درگیری‌ها بود.

وتوی ایالات متحده علیه این اصلاحیه مانع تصویب آن شد.

قطعنامه اتخاذ شده خواستار اقدام فوری است که فوراً امکان دسترسی ایمن و بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه را فراهم کند و شرایطی را برای توقف پایدار درگیری‌ها ایجاد کند.

گوترش پس از رای‌گیری گفت: آتش‌بس تنها راه رفع نیازهای غزه است وی همچنین به موضوع ربوده شدگان پرداخت و گفت: معتقدیم همه ربوده شدگان باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.

این رای گیری پس از آن صورت گرفت که شورای امنیت رای گیری را برای پنج روز به تعویق انداخته بود.

واکنش نماینده اسرائیل

نماینده اسرائیل در سازمان ملل ضمن رد قطعنامه شورای امنیت ادعا کرد که تمرکز سازمان ملل بر مکانیسم‌های کمک به غزه غیرضروری است. وی همچنین از ایالات متحده و جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا برای ایستادن قاطعانه در کنار اسرائیل در طول مذاکرات تشکر کرد و افزود: این تصمیم قدرت امنیتی اسرائیل را برای بررسی کمک‌های ورودی به غزه حفظ می‌کند.

 

لینک خبر: https://13tv.co.il/item/news/politics

 

→ خواندن مطلب قبلی

درخواست نتانیاهو از بایدن برای تحت فشار قرار دادن مصر برای پذیرش فلسطینیان غزه

خواندن مطلب بعدی ←

برنامه استراتژیک سنوار برای ادامه جنگ

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *