۳۰ شهریور ۱۴۰۳

هاآرتص: غارت اموال مرم غزه توسط ارتش اسرائیل، انتقام است

نویسنده هاآرتص روز سه شنبه از عملیات غارت تلافی جویانه سربازان اسرائیلی از اموال فلسطین‌‌ها در نوار غزه پس از آواره شدن صاحبان آنها انتقاد کرد.

یاگیل لوی، جامعه شناس متخصص در مسائل نظامی، در مقاله‌ای در هاآرتص نوشت: سربازان پس از تصرف خانه‌های ساکنان نوار غزه، اموال ساکنان نوار غزه را غارت می‌کنند.

او گفت: در روزنامه یدیعوت آحارونوت، نویسنده ناهوم بارنیا شهادت یک پزشک ذخیره را گزارش کرد که نیروهای ذخیره گوشی‌ها، موتورسیکلت‌ها و دوچرخه‌ها را غارت کردند. آیا این عادلانه است؟ من احساس شرمندگی کردم.

نویسنده مقاله افزود: یک سرباز در تیپ گیواتی با افتخار به خبرنگار تلویزیون کان 11، آینه بزرگی را نشان داد که از خانه‌ای در خان یونس سرقت کرده بود.

وی ادامه داد: در شبکه‌های اجتماعی، سربازان ویدئوهایی مانند یکی از سربازان را منتشر می‌کنند که با افتخار پیراهن‌های فوتبال سرقت شده از خانه‌ای در غزه را به نمایش می‌گذارد، در حالی‌که نیروهای ذخیره، غذاهای لذیذی را که از غذاهایی که از آشپزخانه‌های غزه گرفته‌اند، به نمایش می‌گذارند.

نویسنده هاآرتص خاطر نشان کرد: این حجم عظیم شهادت شفاهی منعکس کننده یک مشکل گسترده است، اما به نظر می‌رسد که ارتش در جلوگیری از این امر مشکل دارد.

وی گفت: هاآرتص گزارش داد که این موضوع در مذاکرات هرتزی هالوی رئیس ستاد ارتش با یگان‌های مختلف مطرح شد، اما هیچ تلاشی برای جلوگیری از غارت صورت نگرفت.

وی افزود: افسر ارشد آموزش ارتش (ژنرال لویوس) نامه‌ای در این خصوص به نیروها صادر کرد که به غارت اختصاص داشت. در این نامه تنها گفته شده بود که غارت‌ها آسیب‌هایی به اعتماد عمومی به ارتش و انسجام واحدها وارد می‌کند و سهمی در تبلیغات ضد اسرائیلی دارد. نویسنده مقاله در انتقاد به عملکرد این افسر ارشد نوشت: تنها یک استدلال وجود دارد که او فراموش کرده است که به آن اشاره کند: پیشگیری آشکار از سرقت.

به گفته نویسنده هاآرتص، سربازان لزوماً برای برآوردن نیازهای شخصی خود غارت نمی‌کنند و غارت از روی حرص و طمع نیست، بلکه غارت در هنگام جنگ بیانگر میل به انتقام است.

وی گفت: سرقت اموال مردم توسط سربازان، انتقام نمادین است، زیرا تصرف اموال دشمنان پس از شکست آنها نماد پیروزی کامل است.

وی معتقد است که غارت نماد انتقام جویی عمومی است و تصادفی نیست که با تخریب اموال از جمله بیش از یک حادثه که در آن منازل بی‌مورد به آتش کشیده شده است، همراه باشد

او نتیجه گرفت که غارت نشان دهنده انکار انسانیت مردم غزه است، و سرقت اموال شخصی آنها قابل قبول است.

وی خاطرنشان کرد: این واقعیت که به اموال خصوصی آسیب وارد شده است، تنها فرضی را تأیید می‌کند و آن اینکه در غزه، آسیب رساندن به غیرنظامیان حتی پس از فرار آنها اشکالی ندارد. این نشان می‌دهد که غارت انحراف از جنگ نیست، بلکه ادامه این جنگ انتقام جویانه از راه‌های دیگر است.

 

لینک خبر: https://www.haaretz.co.il/opinions/2024-02-20

→ خواندن مطلب قبلی

اسموتریچ: بازگشت ربوده شدگان اولویت نیست

خواندن مطلب بعدی ←

نقض اصل برابری در بودجه تخصیصی دانش آموزان ارتدوکس افراطی و عادی

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *