پدیده اخبار گریزی

انتشار انبوه خبرهای جعلی و معتبر در رسانه‌های اجتماعی موجب بی‌اعتمادی مردم و اخبارگریزی جامعه شده است.

نتایج تحقیقات مجله مطالعات دانشگاهی اورشلیم نشان می‌دهد که عموم مردم به جهت ناتوانی از تشخیص خبر معتبر و جعلی از مطالعه اخبار اجتناب می‌کنند.

یافته‌های این مطالعات از حدود ۱۲۰۰ شرکت‌کننده مصادف با سه جریان اجتماعی جمع‌آوری شده است. دو جریان اول به انتخابات ۲۰۲۰ بر می‌گردد و پژوهش سوم کمی بعد از آن صورت گرفت.

داده‌های به دست آمده نشان می‌دهد افرادی که به حزب دموکرات تمایلات سیاسی دارند، هنگام بی‌اعتمادی نسبت به صحت اخبار، به اخبار غیر حزبی تکیه می‌کنند با این حال کسانی که از نظر سیاسی محافظه‌کارتر بودند در چنین شرایطی کمتر به اخبار توجه می‌کنند.

آریل هاسل، نویسنده، استادیار ارتباطات و رسانه و عضو هیأت علمی مرکز مطالعات سیاسی گفت: هرچه پیمایش در محیط خبری گیج‌کننده‌تر یا دشوارتر باشد، مردم بیشتر از اخبار اجتناب می‌کنند. همچنین در مؤسسه تحقیقات اجتماعی، معمولا کسانی‌ که از مطالعه خبر اجتناب می‌کنند همان افرادی هستند که از بحث سیاسی با دیگران خودداری می‌کنند بنابراین آنها نه تنها مخاطب خبر نیستند، بلکه کاملاً از گفت‌وگو در این باره خودداری می‌کنند.

هاسل در ادامه گفت: بحث در مورد اطلاعات غلط و مواجهه با شلوغی محیط رسانه‌های دیجیتال، رسانه‌های اجتماعی و حجم اطلاعاتی که از منابع مختلف به دست می‌آید باعث می‌شود تا بسیاری از مردم را از فضای خبری دور کند و هرچه اطلاعات بیشتری در دسترس باشد، افراد بیشتری از آن دوری می‌کنند، زیرا درک این حجم اطلاعات برای آنها بسیار سخت می‌شود.

 

لینک خبر: https://m.jpost.com/american-politics/article-800774

→ خواندن مطلب قبلی

دستور تخلیه مناطق بیشتری از رفح

خواندن مطلب بعدی ←

جروزالم پست: نتانیاهو، مجری اوامر ارباب خود بن گویر شده است

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *