جامعه دانشگاهی اسرائیل در نامهای خواهان بازپس گیری دعوت کنگره از نتانیاهو شدند.
500 نفر از جامعه دانشگاهی اسرائیل روز سه شنبه به مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، نامه نوشتند و از کنگره خواستند تا دعوت خود را از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی پس بگیرد.
در این نامه با اشاره به عملیات طوفان الاقصی آمده است: این دعوت، حمایت از رهبری است که مردمش را رها کرده است و مسئولیت بزرگترین فاجعهای را که پس از هولوکاست بر سر مردم یهود آمده، نمیپذیرد.
در ادامه نامه، آنها نتانیاهو را به برانگیختن درگیری و روبهروی هم قرار دادن شهروندان اسرائیلی برای منافع سیاسی و شخصی خود متهم کردند. آنها تصریح کردند که تنها منافع نتانیاهو: حفظ قدرت و تبدیل اسرائیل دموکراتیک به دیکتاتوری جدید است.
در این نامه ضمن اشاره به جنگ جاری خاطر نشان کردند: نتانیاهو سهل انگاری و بیتفاوتی خود را نسبت به جهنمی که حماس برای گروگانها ساخته، ثابت کرده است. او باعث درگیری شدید اسرائیل و فلسطین شده است و به منافع ایالات متحده در خاورمیانه آسیب رسانده است.
در ادامه این نامه اشاره شده است: آیا کنگره مایل است در این زمانه از چنین رهبریِ خود پسندانه و عوامفریبانه حمایت کند؟ آیا اعضای آن مایلند سخنان فریبنده نخست وزیری را بشنوند که به اکثر وعدهها یا توافقنامههای امضا شده خود پایبند نیست؟
نویسندگان این نامه، تصمیمِ آمریکا برای دعوت از نتانیاهو را محکوم کرده و تصریح نمودند: نتانیاهو تحت پوشش جنگ به دنبال اصلاحات قضایی است، او برای ایجاد دیکتاتوری جدید تحت پوشش قانون تلاش میکند و به دنبال تسریع آن در کل جهان آزاد است.
آنها افزودند: از نظر مردم اسرائیل، دولت نتانیاهو غیرقانونی است. اکثر شهروندان اسرائیل و در یک طیف وسیع سیاسی، معتقدند که اسرائیل باید انتخابات برگزار کند زیرا این شیوه عملکرد دولت، به طرز آشکاری منافع آمریکا و اسرائیل را در منطقه به خطر میاندازد.
دولت به دلیل ناتوانی در دستیابی به توافق با حماس، برای آزادی 120 نفر باقی مانده اسیر در غزه، از سوی خانواده گروگانها و حامیان آنها مورد انتقاد قرار گرفته است. اخیراً، تنها چند روز پس از آنکه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که حماس و اسرائیل بر سر چارچوبی برای توافق آتش بس به توافق رسیدهاند، بیم آن میرفت که حملهای که ممکن بود منجر به کشته شدن محمد ضیف، رهبر حماس شده باشد، مذاکرات کنونی را به خطر انداخته باشد.
در سراسر نامه، نویسندگان بر ترس خود از اینکه دعوت نتانیاهو ممکن است معامله گروگانگیری را به خطر بیندازد، تاکید میکنند.
امضاکنندگان نامه عبارتند از: پروفسور نیو آهیتوف، پروفسور اوا ایلوز، روثی آلون، پروفسور یهودا آلفر، پروفسور نیتزا بن دوو، پروفسور میشال بن نفتالی، دکتر یتژاک بنیامینی، دکتر گالیا باراور، پروفسور پروفسور بودند، میشا بروکز ، استی جیحیم، نائومی گیوون، دکتر رافائل زاگوری-اورلی، پروفسور نوام زهار، پروفسور اساف هاسون، پروفسور آلون حسید، پروفسور هاگی کنعان، پروفسور مارگالیت کوهن، یایر لو، پروفسور وارد لو-کنان، لیلاچ لاچمن، امیلی مواتی، عینات میتال، پروفسور آیریس میلنر، آهینوام نینی، مائوزیا سگال، پروفسور پنیا اوز-سالزبرگر، دکتر رونیت پلگ، پروفسور ایلانا پاردس، پروفسور ایهود فریدگوت، پروفسور روث هالپرین کادری، پروفسور میکی کرتزمن، پروفسور موشه رون، پروفسور تووا روزن، زیو راز، پروفسور دیمیتری شومسکی، ایلان شینفلد، تزاروا شالف، جولی شالز و سایرین از اسرائیل و سایر نقاط جهان.
لازم به ذکر است که اعضای خانواده گروگانها نیز روز سهشنبه با استناد به انتقادات مشابه از نخستوزیر مانند دانشگاهیان اعلام کردند که یک کمپین کمک مالی راهاندازی کرده تا بتوانند همزمان با نتانیاهو به آمریکا سفر کنند.
آیالا متزگر، عروس گروگان یورام متزگر، در ویدئویی گفت: نمایندگان گروه بگین شنبه آینده به ایالات متحده میروند. ما اجازه نخواهیم داد که نتانیاهو روایت دروغ خود را در رسانههای بینالمللی مطرح کند. ما باید صدای خود را به گوش مردم برسانیم، در آنجا علیه او باشیم و به او یادآوری کنیم که امضای قرارداد، توقف جنگ و بازگرداندن گروگانها به خانه ضروری است.