ارتش اسرائیل از مردم فلسطین به عنوان سپر انسانی استفاده میکند.
تحقیقات روزنامه عبری هاآرتص که شامگاه سهشنبه در وبسایت آن منتشر شد، آنچه الجزیره بیش از یک ماه پیش در مورد استفاده ارتش اسرائیل از بازداشتشدگان غزه به عنوان سپر انسانی گزارش کرده بود، تأیید کرد.
بر اساس تحقیقات، ارتش اسرائیل بازداشت شدگان را مجبور میکند که وارد تونلها، خانهها، ساختمانهای بلند شوند تا از کمین، افراد مسلح یا مواد منفجره اطمینان حاصل شود.
به نوشته این روزنامه عبری، این بازداشت شدگان در بیش از یک منطقه در نوار غزه مورد استفاده قرار میگیرند و این کار با اطلاع افسران ارشد ارتش اسرائیل از جمله هرتزی هالیوی رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل انجام میشود.
طبق این گزارش، سربازان و افسران ارتش اسرائیل این فلسطینیها را «شاویشیم» مینامند و میگویند: آنها بدون داشتن حق انتخاب در یگانهای ارتش اسرائیل در نوار غزه با هدف سپر انسانی برای سربازان استخدام میشوند.
وی افزود: این سناریو بارها و بارها تکرار میشود. سربازان شهروندان غزه را مناسب برای این وظایف شناسایی میکنند و آنها را به یگانها و گردانهای فعال در نوار میآورند.
گفتگوهای روزنامه هاآرتص با سربازان و فرماندهان ارتش اسرائیل نشان داد که فلسطینیهایی که به عنوان سپر انسانی استفاده میشوند اغلب مردان مسن هستند. با این حال، شواهدی وجود دارد که در برخی موارد از نوجوانان یا افراد کمسن استفاده شده است. دانستن زبان عبری برای ارتش اسرائیل مزیت محسوب میشود زیرا آنها باید به نیروهای مستقر در خارج از تونل یا مکان مورد بازرسی گزارش دهند.
هاآرتص توضیح داد که استفاده از فلسطینیها به عنوان سپر انسانی در جنگ کنونی ابداع نشده است. اسرائیل در عملیات سپر دفاعی در سال 2002 از آن استفاده کرد. این یک رویه رایج در ارتش است که عمدتا به عنوان رویه همسایه شناخته میشود و شامل سربازانی است که از ساکنان غیرنظامی در کرانه باختری برای جستجوی خانهها از ترس بمباران یا ورود فلسطینیها به خانهها برای جستجوی افراد تحت تعقیب قبل از نیروهای ارتش استفاده میکنند.
در ماه ژوئن گذشته در کرانه باختری، کلیپهای ویدئویی نشان میدهد که ارتش اسرائیل یک زندانی مجروح را به جلوی یک خودروی نظامی اسرائیلی در جریان یورش به شهر جنین میبندند تا به عنوان سپری برای سربازان اشغالگر در برابر گلولههای مقاومت عمل کند.
سربازان ارتش مدعی هستند که جان آنها از جان فلسطینیان ارزشمندتر است.
هاآرتص نوشت: منطقی که بر اساس آن فلسطینیها باید برای اسکن تونلهایی که سربازان ما را به خطر بیندازند، دقیقاً همان چیزی است که قوانین بین المللی، قوانین نظامی و حکم دادگاه عالی در سال 2005 آن ممنوع کرده است.
لینک خبر: https://www.haaretz.co.il/news/politics/2024-08-13