۲۰ آبان ۱۴۰۳

راه حل دو کشوری اولمرت و القدوه

ایهود اولمرت و ناصر القدوه راه‌حل دو کشوری خود برای پایان‌دادن به جنگ را شرح دادند.

فرید زکریا، خبرنگار سی‌ان‌ان، روز یکشنبه با ایهود اولمرت، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی و ناصر القدوه، سیاستمدار فلسطینی درباره پیشنهاد مشترک آنها برای راه‌حل دو کشوری مصاحبه کرد.

ایهود اولمرت در 17 ژوئیه 2024 پیشنهاد خود را مبنی بر ایجاد کشور فلسطین در کنار رژیم صهیونیستی با ناصر القدوه، برادرزاده یاسر عرفات، رئیس‌جمهور سابق فلسطین در میان گذاشته و آن را مکتوب و امضا کرده است.

علی‌رغم وجود شکاف‌های گسترده در مبادله گروگان‌ها و محور فیلادلفیا، جان کربی، مشاور ارتباطات ملی آمریکا در یک نشست خبری روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت که ۹۰ درصد از توافق غزه تکمیل شده است.

بااین‌حال، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر روز پنجشنبه در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: متأسفانه توافقی در حال انجام نیست و ما به هیچ توافقی نزدیک نیستیم.

ایهود اولمرت در واکنش به ناآرامی‌های کنونی اسرائیل در خصوص تحولات معامله گروگان‌ها اظهار داشت: من معتقدم که به نقطه عطفی نزدیک شده‌ایم. ما باید معامله کنیم. من کاملاً به گفته کاخ سفید اطمینان دارم و اگر آنها ایده‌ای برای یک توافق دارند و نخست‌وزیر اسرائیل با آن موافقت کند، می‌تواند کارساز باشد.

به گفته اولمرت، نتانیاهو هیچ دلیل قابل‌توجهی برای رد توافق ندارد و افزود که اعضای سابق ائتلاف با نخست‌وزیر مخالف هستند و گفته‌اند که موضوعاتی مانند محور فیلادلفیا دلایل کافی برای ادامه‌ندادن به توافق نیست.

اولمرت به زکریا توضیح داد که نتانیاهو به‌سادگی نمی‌خواهد جنگ را پایان دهد. وی ادامه داد: در نهایت تنها راه برای دستیابی به توافق پایان‌دادن به جنگ بین ما و فلسطینی‌ها در غزه و درپیش‌گرفتن مسیری متفاوت است که من و دکتر ناصر القدوه درباره آن فکر کرده‌ایم، صحبت کرده‌ایم و نوشته‌ایم.

ناصر القدوه در پاسخ به این سؤال که چرا این پیشنهاد ممکن است نتایج بهتری داشته باشد درحالی‌که سایر پیشنهادها شکست‌خورده‌اند، گفت: اکنون ممکن است باتوجه‌به شرایط جنگ کارساز باشد؛ زیرا من معتقدم که مردم هر دو طرف از جنگ خسته شده‌اند و می‌خواهند پایان جنگ و جایگزینی برای جنگ ببینند.

پیشنهاد مشترک ما این است: آتش‌بس در غزه، آزادی تمامی گروگان‌های اسرائیلی در غزه و تعداد مشخصی از اسرای فلسطینی در اسرائیل، خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه و ایجاد شورایی از کمیسران برای اداره غزه که به‌صورت سازمانی با تشکیلات خودگردان فلسطین مرتبط خواهد بود و به بازگشت به مرزهای 1967 با تبادل 4.4 درصد زمین تمایل دارد.

ما نمی‌خواهیم موجودیت دیگری در کرانه باختری ایجاد کنیم. القدوه افزود: برعکس، ما می‌خواهیم تمامیت ارضی و وحدت مردم فلسطین را حفظ کنیم.

کنست رژیم صهیونیستی قطعنامه‌ای را در مخالفت با تشکیل دولت فلسطین با 68 رای موافق به تصویب رساند و تصریح کرد که راه حل دو دولتی در ماه ژوئیه وجود نخواهد داشت.

گیدئون ساعار، رئیس حزب امید (حزب راست جدید) متحد گفت اگر علیه تشکیل کشور فلسطین که تهدیدی برای کشور اسرائیل است، به‌صراحت در نشست کنست صحبت نکنیم، در قانع‌کردن دوستان خود در جهان موفق نخواهیم شد.

وی افزود: اکنون زمان دورشدن از کشتار است و این رویارویی وحشتناکی که داشتیم به سمتی است که ممکن است افق جدیدی ارائه دهد و این همان چیزی است که ما سعی می‌کنیم انجام دهیم.

ما در حال انجام مأموریتی هستیم که خاورمیانه و شاید جهان را تغییر خواهد داد.

 

پیوند خبر: https://www.jpost.com/israel-news/article-819251

→ خواندن مطلب قبلی

خشم مردم علیه بن گویر

خواندن مطلب بعدی ←

روانشناس روانی؛ بازداشت به‌علت جرائم جنسی علیه کودکان

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *