طرح ۲۰ساله محرمانه اسرائیل برای حمله به ایران؛ تسلیحات پیشرفته رونمایی شد.
از موشکهای دوربرد گرفته تا بمبهای سنگر شکن، اسرائیل دههها و میلیاردها دلار صرف توسعه مهمات تخصصی برای حمله احتمالی به تأسیسات هستهای ایران کرده است.
در دهههای اخیر، تشکیلات دفاعی اسرائیل میلیاردها دلار برای آمادهسازی برای حمله احتمالی به ایران سرمایهگذاری کرده است و در این مسیر تسلیحات پیشرفته را گسترش داده است. برخی از این قابلیتها تنها پس از فروش به نیروهای هوایی خارجی آشکار شد. سایت روزنامه جروزالم پست در گزارشی برخی از این تسلیحات را افشا کرد.
این روزنامه نوشت: ماه گذشته، اسرائیل حمله دیگری را در یمن انجام داد و جتهای F-15 را از پایگاهی در 1800 کیلومتری مستقر کرد و مهارتهای بداههپردازی مشهور خود را به نمایش گذاشت. این هواپیماها که در ابتدا برای نبرد هوایی طراحی شده بودند، در اسرائیل برای مأموریتهای ضربتی نیز به کار گرفته شدند. نیروی هوایی اسرائیل همچنین آنها را برای حمل مهمات مدرن مجهز کرد.
بااینحال، حمله به ایران، علیرغم فاصله مشابه، چالش بسیار پیچیدهتری را به همراه دارد.
تأسیسات هستهای و پایگاههای موشکهای بالستیک ایران بر خلاف اهداف کمتر محافظت شده مانند پایانههای نفتی، عمیقاً در زیر زمین قرار دارند. علاوه بر این، ایران از یک سیستم دفاع هوایی پیشرفته استفاده میکند که عمدتاً در داخل ایران توسعهیافته است. طبق ادعای آنها که هنوز آزمایش نشده است، این سیستم باقابلیتهای سامانههای روسی مانند اس-300 مطابقت دارد که میتواند موشکهای پرتاب شده توسط اسرائیل را رهگیری کند. بااینحال، حمله اسرائیل به اصفهان پس از حمله آوریل ایران توسط این پدافندهای پیشرفته رهگیری نشد. ایران همچنین دارای ناوگان قدیمی از جمله میگ-29های روسی و اف-14های آمریکایی دوره شاه است که باوجود تحریمهای بینالمللی به فعالیت خود ادامه میدهند.
باتوجهبه این چالشها، نیروهای دفاعی اسرائیل 20 سال را صرف آمادهسازی برای حمله احتمالی به ایران کردهاند و میلیاردها دلار برای این کار سرمایهگذاری شده است. این سرمایهگذاری شامل توسعه مهمات پیشرفته است که حتی ایالات متحده از فروش برخی از آنها به اسرائیل خودداری کرد و همچنین نوآوریهایی که در دسترس ایالات متحده نیست.
حملات در برد حدود 2000 کیلومتری معمولاً توسط نیروهای آمریکایی و روسی با استفاده از موشکهای کروز و بمبافکن انجام میشود. با این حال، اسرائیل بخش قابلتوجهی از کمکهای ایالات متحده خود را به دستیابی به جتهای جنگنده با قابلیت پرواز دو ساعته در هر طرف اختصاص داده است، از اسکادران پیشرفته F-15I تا چهار اسکادران F-16I Sufa.
لاکهید مارتین مخازن سوخت منسجم را به طور خاص برای این جتها توسعه داد و برد آنها را بدون تأثیر قابلتوجهی بر آیرودینامیک یا رادار افزایش داد.
گزارشهای خارجی نشان میدهد که اسرائیل مخازن سوخت جداشدنی برای جتهای F-35 ساخته است که به آنها امکان میدهد با حفظ قابلیتهای رادار گریز به ایران برسند
موشکهای تهاجمی دوربرد
در اواخر دهه 2000، صنایع دفاعی اسرائیل از دو موشک تهاجمی دوربرد که از جتهای جنگنده پرتاب شد، رونمایی کرد، درحالیکه جزئیاتی مانند برد دقیق آنها نامشخص است، مشخص است که برد آنها صدها کیلومتر است که امکان حمله از خارج از برد دفاعی ایران را فراهم میکند. این موشکها با سرعت مافوق صوت حرکت میکنند و زمان هشدار دشمن را کاهش میدهند و تلاشهای رهگیری را پیچیده میکنند و شانس آنها را برای اصابت به هدف افزایش میدهند.
موشک Rampage
Rampage که با همکاری صنایع هوافضای اسرائیل (IAI) و Elbit Systems ساخته شده است، بر اساس موشک EXTRA Elbit ساخته شده است. Rampage که در ابتدا برای پرتاب زمینی طراحی شد، برای استقرار هوایی نیز طراحی شده بود بهطوری که در هنگام پرتاب از جت، برد و سرعت بیشتری به دست میآورد. دارای چندین سیستم ناوبری است که برای هدفگیری دقیق، افزونگی را فراهم میکند.
این موشک با طول 4.7 متر، قطر 30.6 سانتی متر و وزن 570 کیلوگرم، یک کلاهک 150 کیلوگرمی حمل میکند که آن را در برابر باتریهای موشکی، مراکز فرماندهی و سایر اهداف حیاتی کاربردی میکند. میتوان آن را از هواپیماهای اف-15، اف-16 و اف-35 اسرائیل پرتاب کرد. اتکای آن به فناوری موشکی موجود، آن را نسبتاً مقرون بهصرفه میکند و هر واحد آن چند صد هزار دلار تخمین زده میشود.
موشک راکس
موشک Rocks که توسط رافائل در سال 2019 رونمایی شد، ترکیبی از قابلیت کروز مافوق صوت است.