حدود هزار نویسنده خواستار تحریم مؤسسات فرهنگی اسرائیل شدند.
سالی رونی، آرونداتی روی و راشل کوشنر و بیش از هزار نویسنده و شخصیت ادبی هستند که طوماری را امضا کردند و خواستار تحریم مؤسسات فرهنگی اسرائیل به دلیل همدستی و سکوت در برابر ظلم شدید و مداوم بر مردم فلسطین هستند. در میان نامهایی که این قرارداد را امضا کردند، میتوان به نائومی کلاین، جومپا لاهیری، جاناتان لاتام، اوشن ونگ، والریا لوئیلی و سوزان ابوالحوا اشاره کرد.
در این نامه نویسندگان علیه ناشران کتاب، آژانسها و مؤسسات ادبی اسرائیل به پنهانکردن اشغال و ظلم، آپارتاید و نسلکشی فلسطینیها کمک میکنند، اعلام کردند مؤسساتی که هرگز حقوق مسلم مردم فلسطین را که در قوانین بینالمللی تصریح شده است به رسمیت نشناختهاند نیز بایکوت خواهند شد.
این نامه واکنشهایی را برانگیخت، از جمله از سوی نویسنده لی چایلد، که هشدار داد تحریم هنرمندان اسرائیلی ممنوعیت فرهنگی برای همه صداهایی که از اسرائیل میآیند، ایجاد میکند.
در ابتدای این نامه آمده است: اسرائیل از اکتبر گذشته دستکم 43 هزار و 362 فلسطینی را در غزه به قتل رسانده است. همچنین ادعا شده است که جهان فرهنگ، نقش تعیینکنندهای در عادیسازی این بیعدالتیها ایفا کرد و نهادهای فرهنگی اسرائیل که معمولاً با همکاری مستقیم با دولت کار میکنند، در محو و سفید کردن ظلم میلیونها فلسطینی در طول دههها نقش داشتهاند.
پس از انتشار این نامه، سازمان UK Weyers for Israel (UKLFI)، وکلای بریتانیایی که برای اسرائیل کار میکنند، نامه ای در پاسخ به انجمن نویسندگان بریتانیا، انجمن ناشران و انجمن ناشران مستقل ارسال کردند.
به گفته آنها، این اقدام، یک تحریم آشکارا و تبعیضآمیز علیه اسرائیلیها است.
عمر رابرت همیلتون یکی از بنیانگذاران جشنواره ادبیات فلسطین و مدیر فعلی آن در پاسخ به ادعای این سازمان گفت: این نامه چیزی جز بیان ورشکستگی اخلاقی نیست و ثابت میکند که مدافعان اسرائیل حرفی برای گفتن ندارند.
روی و کوشنر نیز از منتقدان برجسته اسرائیل هستند. روی که این ماه جایزه PEN Pinter را دریافت کرد، سخنرانی برنده خود را به غزه تقدیم کرد و اعلام کرد که این جایزه را به صندوقی برای کمک به کودکان فلسطینی اهدا خواهد کرد.
پیوند خبر: https://www.israelhayom.co.il/culture/books/article/16683443