تبعیض میان محلات اعراب و یهودیان

دولت رژیم صهیونیستی در ارائه خدمات، میان محلات عرب و یهودی‌نشین تفاوت قائل می‌شود.

مؤسسه دموکراسی رژیم صهیونیستی در گزارشی که روز سه‌شنبه منتشر شد، اعلام کرد که محلات عرب در اسرائیل در مقایسه با محلات یهودی فاقد ساختارهای حفاظتی هستند.

لیتال پیلر، گزارشگر این موسسه گفت: فقدان ساختارهای حفاظتی و نابرابری بین محله‌های عرب و یهودی ساکنان عرب را مجبور می‌کند در وضعیت خطر دائمی زندگی کنند و در نتیجه به حقوق اولیه زندگی از جمله رفاه فیزیکی و برابری انسانی آن‌ها آسیب وارد شود.

در این گزارش آمده است که دولت علی‌رغم تصمیمات و برنامه‌ها و مصوبات مختلف، هنوز برای حفاظت از مناطق عربی را در برابر تهدید شلیک راکتی و موشکی تدبیر نکرده است و هنوز اختلافات قابل توجهی در تأمین سازه‌های حفاظتی محلات در این مناطق وجود دارد.

این امر باعث می‌شود اکثر ساکنان عرب این محلات به هیچ‌گونه سرپناهی دسترسی نداشته و توانایی محافظت از خود و خانواده‌هایشان را از دست داده باشند.

در این گزارش با استناد به داده‌های وزارت آموزش‌و‌پرورش در سال 2023 آمده است: حدود 29 درصد از مدارس در سیستم آموزشی دولتی عربی دارای فضاهای حفاظتی بسیار نامناسب یا فاقد ملزومات امنیتی هستند. این گزارش خاطرنشان کرد که در عین حال تنها حدود 12 درصد از مدارس در سیستم آموزشی یهودی است که فاقد یا دارای فضاهای حفاظتی ناکافی هستند.

یک گزارش در سال 2020 نشان داد که حدود 15 درصد از کل ساکنان در 9 کیلومتری مرزهای شمالی زندگی می‌کنند و از آن‌ها به درستی محافظت نمی‌شود و 60 درصد از کسانی که مورد جرح و آسیب قرار می‌گیرند، اعراب اسرائیلی هستند.

این گزارش می‌گوید که این تبعیض‌‌ها جدید نیستند و خاطرنشان کرد که تا سال 2018، تنها 11 محل از 71 محله عرب توسط کنترل دولتی نقشه‌برداری شده بود و دارای پناهگاه عمومی بودند و در سه مورد از 11 مورد، تنها یک پناهگاه برای کل جمعیت وجود داشت.

در این گزارش آمده است که وقتی به جنوب اسرائیل نگاه می‌کنیم، با کسانی مواجه می‌شویم که از کمبود سرپناه رنج می‌برند و از جمعیت بادیه‌نشینان به شمار می‌آیند.

در این گزارش آمده است که این جمعیت حدود 300000 نفر را شامل می‌شود که در برد موشک از غزه هستند و بسیاری از آنها در نزدیکی تأسیسات نظامی حساس که اهداف استراتژیک برای حمله هستند، زندگی می‌کنند. با وجود این، بسیاری از آنها به فضاهای حفاظتی و سرپناه دسترسی ندارند.

مرکز تحقیقات و اطلاعات کنست تصریح نموده است که در حدود 30 کیلومتری نوار غزه و محل زندگی حدود 80000 نفر است و یک پناهگاه عمومی (در رحات) وجود ندارد که در مقایسه با شهر افکیم، که در حدود 30 کیلومتری غزه است و حدود 40 هزار ساکن دارد، ده‌ها پناهگاه عمومی وجود دارد.

بسیاری از خانه‌های رحات نیز فاقد اتاق امن هستند و طبق این گزارش، شهرداری تخمین می‌زند که حدود 25000 نفر از ساکنان به سرپناه دسترسی ندارند.

این گزارش افزود که وضعیت ساختمان‌ها در این مناطق نیز سست است، به این معنی که ساکنان نمی‌توانند در خانه‌های خود پناه بگیرند.

گزارش فوق با استناد به نظرسنجی موسسه دموکراسی در دسامبر نشان داد اکثریت مردم عرب (59.5 درصد) معتقدند که دولت اسرائیل به یک میزان به تدارک ساختارهای حفاظتی در این کشور اهمیت نمی‌دهد، جمعیت عرب اسرائیلی این نابرابری‌ها را میان محلات عربی و آنچه که در محله‌های یهودی انجام می‌شود، احساس می‌کنند.

این نظرسنجی همچنین نشان داد که اسرائیلی‌های عرب نگران امنیت خود و خانواده‌هایشان هستند.

 

پیوند خبر: https://www.jpost.com/israel-news/article-828943

 

→ خواندن مطلب قبلی

درخواست گروگان اسرائیلی از اسرائیلی‌ها

خواندن مطلب بعدی ←

بازجویی از رئیس دفتر نخست‌وزیری

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *