اسرائیل بین حمله چهارم علیه یمنیها یا هدف قرار دادن ایران سردرگم است.
پهپادها و موشکهای شلیک شده توسط حوثیها از یمن به سمت سرزمینهای اشغالی که آخرین آن موشکی بود که روز چهارشنبه شلیک شد، پس از توافق آتشبس در جبهه لبنان و حملات به یک منبع اصلی مزاحمت برای اسرائیل تبدیل شده است.
طبق گزارش رسانههای عبری، دولت اسرائیل در حال بررسی حمله چهارم علیه حوثیها در یمن است، درحالیکه برخی دیگر گزارش دادند که اسرائیل بین هدف قرار دادن این گروه یا ایران سردرگم است.
ارتش اسرائیل روز چهارشنبه از رهگیری موشک پرتاب شده از یمن قبل از نفوذ به حریم هوایی اسرائیل و فعال شدن هشدارها در مرکز اسرائیل از ترس سقوط قطعات رهگیری خبر داد. به گفته آمبولانسهای اسرائیلی، دستکم ۹ اسرائیلی هنگام رفتن به پناهگاهها مجروح شدند.
شبکه عبری کان عصر دیروز سهشنبه گزارش داد که ارتش اسرائیل در حال بررسی انجام حمله دیگری، چهارمین حمله از نوع خود، به حوثیها در یمن است.
این کانال به نقل از یک مقام بلندپایه اسرائیلی که نامش فاش نشده است، نوشت: حوثیها تصمیم گرفتند حملات خود علیه اسرائیل را به میزان قابل توجهی افزایش دهند و از آخر هفته (پیش از موشک امروز)، بهطور مستقل و نه تحت هدایت ایران، سه موشک بالستیک شلیک کردند؛ بنابراین ما باید در آنجا به آنها حمله کنیم.
روزنامه یدیعوت آحارونوت روز چهارشنبه گزارش داد که انتظارات اسرائیل کاملاً بهحق است؛ زیرا سومین حمله نیروی هوایی در یمن تمایل حوثیها را برای ادامه پرتاب موشک افزایش داد. این روزنامه گفت که این گروه یک مسیر نفوذ جدید در زمینه پهپادها بهغیراز مسیری که قبلاً اتخاذ کرده بودند اضافه کرد و مسیر جدید از دریای مدیترانه و از آنجا به خط ساحلی، در مسیری که از سینا به نوار غزه و از آنجا به نقب غربی میگذرد.
برایناساس، نیروی هوایی و صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی پس از دو رهگیری نافرجام هفته گذشته، در حال ایجاد تغییراتی در سامانه رهگیری هتز هستند.
به نوشته این روزنامه، چنین تصمیمی از نظر هزینه و مقدار موشکهای رهگیر که مثلاً برای یک جنگ گسترده علیه ایران باید حفظ شود، چشمگیر تلقی میشود. هزینه یک موشک رهگیر جدید حدود چهار میلیون دلار است، علاوهبراین، زمان ساخت نسبتاً طولانی برای این موشکها نیاز است.
یدیعوت آحارونوت گزارش داد که اسرائیل همچنان در مورد حمله به ایران، (طبق پیشنهاد دیوید بارنیا، رئیس موساد) یا در مورد حمله به یمن (طبق پیشنهاد ارتش) مردد است. بارنیا اخیراً پیشنهاد خود را به شورای وزیران امور امنیتی (کابینه) ارائه کرد و مدعی شد که حمله به ایران میتواند حوثیها را از حملههای بعدی بازدارد.
از سوی دیگر، این روزنامه به نقل از یکی از مقامات ارشد ارتش که نامی از وی نبرده است، نوشته است که نفوذ ایران بر حوثیها با نفوذ بر حزبالله لبنان یکسان نیست و حوثیها بیشتر شبیه به یک کودک مستقل و آشوبگر هستند، بنابراین چنین حملهای به هدف بازدارندگی حوثیها نخواهد رسید و دوباره جبهه مستقیمی را علیه ایران باز خواهد کرد.
پیوند خبر: https://www.ynet.co.il/news/article/yokra14199980