نرمافزاری به نام لاوندر؛ ارتش اسرائیل از هوش مصنوعی در جنگ غزه برای شناسایی ۳۷ هزار هدف و نسلکشی استفاده کرده است.
روزنامه آمریکایی (واشنگتنپست) روز دوشنبه در گزارشی به استفاده اسرائیل از هوش مصنوعی پیشرفته در جنگ خود علیه مردم غزه که موجب افزایش قابل توجه تعداد کشتهها که موید نسلکشی انجام شده در نوار است، پرداخت.
با اعتراف اسرائیل، هوش مصنوعی نقش عمدهای در فرایند هدفگیری غزه داشت. در روزهای اول جنگ، ارتش رژیم صهیونیستی بر اساس دادههایی که در سالهای گذشته درباره آدرس خانهها، تونلها و سایر زیرساختها جمعآوری کرده بود، نوار غزه را بمبهای آمریکایی که وزن زیادی از مواد منفجره بمباران کرد.
برای اینکه اسرائیل سرعت جنگ مرگبار خود را حفظ کند، ارتش اسرائیل به ابزار پیچیده هوش مصنوعی به نام «حبسورا» (به معنای کتاب مقدس) متوسل شد که بهسرعت توانست صدها هدف را شناسایی کند.
به گفته منابع اطلاعاتی، ارتش اسرائیل برای شناسایی بیش از ۳۷ هزار هدف در غزه از هوش مصنوعی استفاده کرده است.
این منابع اطلاعاتی میگویند ارتش اسرائیل از نرمافزاری به نام «لاوندر» که به معنی اسطوخودوس است برای پردازش حجم عظیمی از دادهها استفاده کرده تا افرادی را که به ظن آنها با حماس یا جهاد اسلامی فلسطین مرتبط هستند، شناسایی کند.
برنامه لاوندر توسط تعدادی از متخصصان نیروی دفاعی اسرائیل (IDF) ساخته شده است. سازندگان این نرمافزار مدعی هستند که لاوندر با دقت ۹۰ درصد میتواند افراد را شناسایی کند.
اگرچه جزئیات کمی در مورد نحوه عملکرد نرمافزار لاوندر وجود دارد، اما گفته میشود که این ابزار به قابلیتهای سیستم هوش مصنوعی «گاسپل» ارتش اسرائیل افزوده است.
شش مقام اطلاعاتی اسرائیل، جزئیات استفاده این کشور از هوش مصنوعی را برای یووال آبراهام خبرنگار نشریه واشنگتن پست فاش کردند.
یکی از آنها گفت که ابزار هوش مصنوعی شناسایی هدف را در غزه آسان کرده است. او که نخواسته بود نامش فاش شود گفت که برای شناسایی هر هدف ۲۰ ثانیه وقت اختصاص میداده است.
یکی دیگر از این افسران اطلاعاتی مدعی شد که هوش مصنوعی نسبت به انسانها قابل اعتمادتر است.
به گفته آنها این ابزار میتواند قبل از حمله، اهداف را در دستهبندیهای خاص تعیین و قبل از صدور دستور حمله تعداد غیرنظامیانی که ممکن است کشته شوند را تحلیل و برآورد کند.
این منابع اطلاعاتی فاش کردند که ارتش اسرائیل در هفتههای نخستین جنگ پس از هفتم اکتبر بهطور کامل به نرمافزار لاوندر متکی بوده است و افسران ارتش میتوانستند با دست باز برای هدف قرار دادن افراد به فهرست لاوندر اتکا کنند بیآنکه مجبور باشند دلیل انتخاب افراد در این لیست را مجددا ارزیابی یا دادههای خامی را که به این انتخاب انجامیده از نو بررسی کنند.
آنها همچنین گفتند که ارتش برای حمله به گروههای کوچک شبهنظامیان فلسطینی ترجیح داد از بمبهای موسوم به گُنگ استفاده کند که موشکهای غیردقیق با توان وارد کردن خسارت گسترده هستند.
دو افسر ارشد سابق اسرائیلی گفتند که بر این باورند تمرکز شدید بر هوش مصنوعی دلیل اصلی افتادن اسرائیل در دام ادامه جنگ است. یکی از آنها گفت: این یک کارخانه هوش مصنوعی بود.
پیوند خبر: https://www.mako.co.il/news-money/tech12/Article-8e2e45fd7c61491027.htm