یک موسسه امنیت سایبری اسرائیلی، ایران را به تحریک احساسات ضداسرائیلی در شبکههای اجتماعی متهم کرد.
ستوننویس وبگاه وای نت در خبری با عنوان «صدها پروفایل جعلی در شبکههای اجتماعی مردم را تحریک میکنند»، نوشت: بر اساس تحقیقاتی که موسسه امنیت سایبری فیکرپورتر FakeReportr بهطور انحصاری در اختیار وای نت قرار داده یک واحد پخش اطلاعات نادرست، شبکهای مفصل را در شبکههای اجتماعی راهاندازی کرده و اسرائیلیها را هدف قرار داده است تا با تحریک و تشویش اذهان عمومی، به احساسات ضد دولتی شهروندان اسرائیلی دامن بزند. به گفته این موسسه، منشاء این واحد به احتمال زیاد در ایران است.
تارنمای وای نت مدعی شد که یک شبکه ایرانی با پوششی جدید و خطرناکتر از قبل، با صدها پروفایل جعلی که باعث تحریک و تضعیف روحیه مردم میشود، دوباره وارد عمل شده است. آنها با استفاده از رباتهای پیچیده و فناوری هوش مصنوعی، با هویت جعلی در میان کاربران اسرائیلی مشارکت کرده و در گفتمان شبکههای اجتماعی شرکت میکردند.
در ادامه گزارش آمده است: شبکه نفوذ خارجی که در رسانههای اجتماعی در اسرائیل دیده میشود، اینبار تحت پوششی جدید و حتی خطرناکتر، دوباره وارد عمل شده است. این شبکه تحت نفوذ ایران و با هدف بازتاب گفتمان در بسترهای مختلف و نهادینه کردن آن و تحریک و تضعیف روحیه اسرائیلیها فعالیت میکند. در عین حال، به نشر نفرت از خریدیها، اعتراضات خشونتآمیز در خیابانها و حتی امتناع از خدمت در ارتش اسرائیل مبادرت میورزد.
وای نت توضیح داد که فعالیت این شبکه اجتماعی در ابتدا توسط سازمان «گزارشگر جعلی» شناسایی شده بود. این سازمان نزدیک به 60 پروفایل در فیس بوک ایجاد و بیش از 18000 پست در این شبکهها منتشر کرده است. اینها دهها ربات هستند که اپراتورهای مسئول، فعالیتهای آنها را بین خودشان هماهنگ میکنند و هویتی ساختهاند که شناسایی آنها بهعنوان کاربران جعلی را بسیار دشوار میکند.
وای نت فاش کرد که پس از مدتی که برخی از آن پروفایلها از شبکهها ناپدید شدند، اخیراً با هویت جعلی جدید بازگشتهاند و مدعی شد که اینها همان پروفایلهای مملو از اطلاعات سرقت شده و جعلی هستند که با نامهای جدید فعالیت خود را از سرگرفتهاند.
بهعنوان مثال، پروفایلی که تا به حال «دانیل اوز» نامیده میشد، اکنون «دیوید اوراهام» است و حدود 800 عضو دارد. «آلیزا آریل» با 6000 دنبالکننده و شعار «آزادی در وطن من چقدر زیباست!» پس از یک دوره ناپدید شدن دوباره با نام «شیرا لوی» با 2400 دنبال کننده و با عنوان پزشک بازگشته است.
همچنین پروفایلهای «آبراهام موشه» با 2400 دنبالکننده یا «کرن اوادیا» با 3800 دنبالکننده بسیار فعال هستند و مشخص شد که پروفایل «مایا لی» پس از فاش شدن پروفایلهای جعلی مربوط به آن به «مایا لیپشیتز» تغییر نام داد و عکس پروفایل او در واقع متعلق به یک دانشآموز دبیرستانی از کانادا است.
یکی دیگر از این پروفایلها «ربکا الیا» است. وای نت هشدار داد: اگر عضوی از این گروه هستید، باید سریعا از آن خارج شوید.
گزارشگر جعلی توضیح داد که برای فرار از رهگیری و جلوگیری از شناسایی، در مرحله اول اپراتورهای شبکه خارجی این پروفایلها را قفل و در برخی موارد حتی موقتاً بستهاند. در برخی از کاربران جعلی، تمامی عکسهای شناسایی از نمایه حذف شده و هویتهای جدید و اسامی جدید به جای آنها آپلود شده است. اپراتورها همچنین نشانگرهایی را که آنها را به هویت قبلی مرتبط میکرد، حذف کردند.
Ahiya Shatz، مدیرعامل Fake Reporter، در این خصوص گفت: این یک اتفاق جدی و نگرانکننده است. گروههای خارجی موفق میشوند به شبکه اسرائیل نفوذ کنند، جاسوسی کنند، اذهان عمومی را تحریک کنند و به محض شناسایی هویت، پروفایلها را تغییر دهند، بدون اینکه عواقبی برای آنها داشته باشد.
وی افزود: در اسرائیل هیچ قانون و مقرراتی برای امنیت و محافظت از مردم در شبکههای اجتماعی وجود ندارد.
وای نت در پایان خاطرنشان کرد: یکی از عوامل اصلی که اجازه میدهد تا این پروفایلهای جعلی در بین گروههای اسرائیلی در شبکههای اجتماعی جذب شود، استفاده از هوش مصنوعی است. با استفاده از این فناوری، رباتها به زبان عبریِ درست و دقیق صحبت میکنند، عکسهای نمایهشان تحت پردازش هوش مصنوعی قرار میگیرند تا منبعی که از آن بهسرقت رفته، قابل شناسایی نباشد و اپراتورهای آنها با استفاده از این فناوری، تصاویر گرافیکی را ایجاد میکنند تا تاثیر پستها را افزایش دهند.
پیوند خبر: https://www.ynet.co.il/digital/technews/article/bjerid118yg