کمبود معلم و نابرابری‌های اجتماعی در مدارس اسرائیل

کمبود معلم و نابرابری‌های اجتماعی منجر به کاهش موفقیت دانش‌آموزان اسرائیلی درآزمون‌های بین‌المللی شد.

پس از انتشار نتایج که نشان داد اسرائیل در سال 2023 در آزمون ریاضی رتبه 23 و در علوم رتبه 25 را کسب کرد، وزیر آموزش‌وپرورش این رژیم دستور داد تا کمیته‌ای برای بررسی افت قابل توجه دانش‌آموزان تشکیل شود.

بر اساس نتیجه‌گیری موقت کمیته، دلایل اصلی، کاهش برنامه درسی اسرائیل است که به‌طور کامل با شتاب فناوری سال‌های اخیر و الزامات آزمون، کمبود معلم‌های ریاضی و علوم و همچنین ناکافی بودن آموزش و نابرابری در جامعه اسرائیل مطابقت ندارد.

یوآو کیش، وزیر آموزش‌وپرورش اسرائیل در پی کسب نتایج ضعیف دانش‌آموزان اسرائیلی در آزمون بین‌المللی TIMSS که هر چهار سال یک‌بار در سطح دانش‌آموزان پایه هشتم در دروس ریاضی و علوم برگزار می‌شود و پس از دریافت نتیجه‌گیری موقت کمیتۀ بررسی، روز سه‌شنبه برنامه ملی پنج‌ساله را برای تسریع دستاوردهای واقعی اعلام کرد.

اعضای کمیته به سرپرستی مدیرکل وزارت آموزش‌وپرورش سه‌گام اساسی برای اصلاح و تغییر داده‌ها تعریف کردند؛ طرح «اسرائیل واقعی» که پنج سال را در بر می‌گیرد، شامل سه محور عملی است که بر اساس نتیجه‌گیری‌ها تعریف شده است.

محور اول: تغییر ساختار آموزشی – سازمانی؛ انتظار می‌رود وزارت آموزش‌وپرورش برنامه و ساختار یادگیری را با نوآوری مورد نیاز در عصر اطلاعات و هوش مصنوعی تطبیق دهد. همچنین بر عملکرد دانش‌آموزان در داخل و خارج از مدرسه نظارت و مدیریت حرفه‌ای  داشته باشد.

محور دوم: جذب معلم و پاسخ به سرمایه انسانی در تدریس دروس پایه؛ در این بخش، آموزش معلمان با همکاری شورای‌عالی آموزش‌وپرورش ارتقا یافته و دوره‌های آموزشی نوآورانه برای معلمان ایجاد خواهد شد. همکاری و ادغام کارشناسان صنعت و دانشگاه در مدرسه نیز در محور دوم گنجانده خواهد شد.

محور سوم: کاهش شکاف‌های آموزشی و نابرابری‌های اجتماعی؛ این اقدام، بر اساس برنامه، شامل بررسی و بهبود مدل بودجه‌ریزی تفاضلی و استفاده از منابع، مقابله با موانع دیجیتال و فناوری در جمعیت‌های مختلف در نظام آموزشی خواهد بود.

کیش گفت: بازگشت نظام آموزشی به 10 کشور برتر جهان یک هدف روشن و عملی است. اینها چالش‌هایی است که چندین دهه نظام آموزشی را همراهی کرده است، چالش‌هایی که به واقعیتی پایدار و فرسایشی تبدیل شده و شاهد نتایج آن هستیم.

مدیرکل وزارت آموزش‌وپرورش افزود: برنامه «اسرائیل واقعی» به‌عنوان چشم‌انداز مهمی برای نظام آموزشی عمل می‌کند. ما در ابتدای راه هستیم و برنامه هنوز در مراحل توسعه است. ادامه کار بر اساس همکاری‌های گسترده و تطبیق راهکارها با سیستم و حوزه خواهد بود. اقدامات و طرح‌هایی که به‌عنوان بخشی از برنامه پیشنهاد می‌شود، مبنایی برای پیشرفت آینده دانش‌آموزان و تقویت پایه‌های نظام آموزشی خواهد بود.

 

پیوند خبر: https://www.ynet.co.il/news/article/hyq5jq118yl

→ خواندن مطلب قبلی

شلیک موشک از غزه

خواندن مطلب بعدی ←

گزارش سالیانه شین بت در سال 2024

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *