تعداد مسافران فرودگاه بن گوریون در مقایسه با رزروهای قبلی، ۲۶ درصد کاهش یافته است.
با وجود گذشت یک هفته از اصابت موشک حوثیها به نزدیکی فرودگاه بن گوریون، اکثر خطوط هوایی خارجی همچنان از از سرگیری پروازها به اسرائیل و از اسرائیل خودداری میکنند و این در حالی است که انتقادها از وزارت حملونقل اسرائیل که ریاست جلسه اضطراری را بر عهده داشت و به هیچ راهحل مشخصی دست نیافت، رو به افزایش است.
طبق گزارشی از وبسایت خبری والا، پروازهای بیش از ۱۹ شرکت هواپیمایی خارجی به اسرائیل همچنان به حالت تعلیق درآمده است و اشاره شده است که با وجود از سرگیری فعالیت فرودگاه کمتر از یک ساعت پس از حادثه، بهبود ترافیک هوایی همچنان محدود است.
طبق دادهها، فرودگاه بن گوریون امروز تنها حدود ۴۸۹۰۰ مسافر را در ۳۱۴ پرواز بینالمللی ثبت کرده است که نشاندهنده کاهش ۲۶ درصدی تعداد مسافران و کاهش ۳۴ درصدی تعداد پروازها در مقایسه با هفته گذشته است.
روزنامه مارکر خاطرنشان میکند که خطوط هوایی خارجی همچنان به طور مکرر تعلیق پروازهای خود را تمدید میکنند، بدون اینکه تاریخ مشخصی برای بازگشت آنها تعیین کنند.
این روزنامه گزارش داد که شرکتهای هواپیمایی برجستهای مانند بریتیش ایرویز، لوفتهانزا، دلتا و ویز ایر اعلام کردند که تعلیق پروازهای خود را تا اواسط یا اواخر ماه مه تمدید میکنند و ویرجین آتلانتیک مسیر مستقیم خود به تلآویو را به طور کامل لغو کرد.
به گزارش روزنامه مارکر، اگرچه میری رگو، وزیر حملونقل، جلسهای با مقامات ارشد بخش هوانوردی و نیر برکت، وزیر اقتصاد، برگزار کرد، اما این جلسه به هیچ راهحل مشخصی منجر نشد.
این روزنامه خاطرنشان کرد که وزیر از افزایش پروازهای اسرائیل به مراکز جایگزین مانند آتن و لارناکا صحبت کرده است، اما خطوط هوایی خارجی در بحبوحه شکایات مربوط به فقدان یک طرح احتمالی روشن یا ارتباط موثر با این شرکتها، به تمدید لغو پروازها ادامه دادهاند.
این روزنامه هشدار داد که ادامه بحران میتواند منجر به پیامدهای اقتصادی و امنیتی شود، از جمله: افزایش قیمت بلیط به دلیل کمبود عرضه، تأخیر در عملیات حمل و نقل هوایی و کاهش درآمد از فرودگاه بن گوریون و فروشگاههای معاف از مالیات.
او افزود که شرکتهای اسرائیلی در نوار غزه، نحوه برخورد دولت با این وضعیت را بیتفاوت توصیف میکنند و معتقدند که وزارتخانههای مربوطه با این بحران طوری رفتار میکنند که انگار تقدیر است.
شایان ذکر است که بخش هوانوردی اسرائیل از آغاز جنگ علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳، اختلالات مکرری را تجربه کرده است. اکثر خطوط هوایی خارجی در آن زمان پروازهای خود را به حالت تعلیق درآوردند و به تدریج در اوایل سال ۲۰۲۴ عملیات خود را از سر گرفتند، اما پس از حمله موشکی حوثیها دوباره عقبنشینی کردند.
پبوند خبر: https://www.themarker.com/news/aviation/2025-05-11