نظرسنجی در جامعه عرب، کاهش احساس امنیت به دلیل افزایش نرخ خشونت را نشان میدهد.
یک نظرسنجی انجام شده توسط دانشگاه تلآویو نشان داد که ۷۵.۴ درصد از اعراب اسرائیلی احساس میکنند امنیت شخصیشان مختل شده است و به گفته ۴۱.۹ درصد و ۳۷.۶ درصد از پاسخدهندگان، افزایش جرم و خشونت در شهرهای عرب و جنگ مداوم علیه غزه، دو منبع مهم وخامت حال عمومی هستند.
با وجود این چالشها، ۶۴ درصد گزارش دادند که وضعیت اقتصادی آنها نسبتاً خوب است. با این حال، پیامدهای جنگ علیه غزه تأثیر منفی بر بافت اجتماعی داشته است، بهطوریکه ۷۵.۲ درصد معتقدند که روابط بین اعراب و یهودیان رو به وخامت گذاشته است.
کاهش حس تعلق به دولت
در این نظرسنجی ۴۳.۸ درصد معتقد بودند که اوضاع به طور قابل توجهی بدتر شده است، درحالیکه ۳۵ درصد گفتند حس تعلق خاطرشان به کشور کاهش یافته است، درحالیکه ۵۳.۲ درصد تأیید کردند که احساساتشان تغییری نکرده است.
در مورد هویت، ۳۶.۲ درصد هویت عربی را بهعنوان مهمترین وابستگی انتخاب کردند، پس از آن هویت اسرائیلی با ۳۰.۳ درصد، سپس هویت مذهبی (۲۱.۴ درصد) و هویت فلسطینی (۹.۷ درصد) قرار گرفتند.
پس از جنگ علیه ایران، درصد کسانی که خود را عرب معرفی میکردند به ۳۸.۵ درصد افزایش یافت، درحالیکه درصد کسانی که خود را اسرائیلی معرفی میکردند به ۲۸.۲ درصد کاهش یافت.
در جبهه سیاسی، ۶۶ درصد از همکاری سیاسی اعراب و یهودیان حمایت کردند، اما ۴۰.۲ درصد معتقد بودند که حمایت محدودی از این امر در جامعه یهودی وجود دارد.
۷۳.۲ درصد همچنین از پیوستن یک حزب عرب به دولت بعدی حمایت کردند، ۴۱.۸ درصد از پیوستن به هر دولتی و ۳۱.۴ درصد از پیوستن به دولتی که توسط مخالفان صهیونیست تشکیل شده باشد، حمایت کردند.
این نظرسنجی نشان داد اگر انتخابات جدید برگزار شود، انتظار میرود میزان مشارکت رأیدهندگان عرب به ۵۷ درصد افزایش یابد، درحالیکه این رقم در انتخابات قبلی ۵۳.۲ درصد بود.
پیشبینیها نشان میدهد که جبهه عربی برای تغییر ۴.۸ کرسی، فهرست مشترک ۴.۲ کرسی و اتحاد ملی با وجود کسب ۳ کرسی، به حد نصاب لازم برای ورود به کنست نخواهند رسید.
در مورد رهبری سیاسی، نظرات بین سامی ابو شحاده (۱۵.۵درصد)، احمد طیبی (۱۴.۲ درصد)، منصور عباس (۱۳.۸ درصد) و ایمن عوده (۸.۱ درصد) توزیع شده است، در حالی که ۳۰.۴ درصد گفتهاند هیچ سیاستمداری نماینده آنها نیست.
۵۴ درصد تأیید کردند که جرم و جنایت و خشونت مهمترین مسئله است و پس از آن جنگ غزه با ۲۳.۲ درصد قرار دارد.
پیوند خبر: https://ashams.com/article/393296