موافقت اسرائیل با بازسازی غزه

اسرائیل موافقت کرده است که در طول آتش‌بس احتمالی، تزریق بودجه برای بازسازی غزه را آغاز کند.

روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارانوت روز پنجشنبه گزارش داد که اسرائیل به عنوان بخشی از مذاکرات برای توافق آتش‌بس در نوار غزه و تبادل اسرا، به طور اصولی موافقت کرده است که به قطر و سایر کشورها اجازه دهد در طول آتش‌بس احتمالی، حتی قبل از دستیابی به آتش‌بس دائمی، تزریق پول و منابع برای بازسازی نوار را آغاز کنند.

به گفته این روزنامه، حماس خواستار آن است که این بند در چارچوب توافق پیشنهادی، در میان ضمانت‌هایی که نشان‌دهنده قصد جدی برای پایان دادن به جنگ است، گنجانده شود.

در همین حال، اسرائیل اصرار دارد که قطر نباید تنها طرف مسئول تأمین بودجه بازسازی باشد، بلکه کشورهای دیگر نیز باید در آن مشارکت کنند. حماس معتقد است که این موضوع یک اصل است و هدف آن ارسال پیامی روشن به ساکنان غزه مبنی بر پایان جنگ است.

این روزنامه خاطرنشان کرد که این موضوع همچنین در جلسات هیئت قطری در واشنگتن، هم‌زمان با سفر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در تلاش برای پیشبرد مذاکرات، مطرح شده است. بر اساس این گزارش، کشورهای منطقه، از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی، از تعهد به مشارکت در بازسازی غزه تا زمانی که تعهد روشنی از اسرائیل برای پایان دادن به جنگ دریافت نکنند، خودداری می‌کنند.

اختلافات بین دو طرف در مورد محور موراگ که حماس خواستار عقب‌نشینی کامل اسرائیل از آن است، همچنان ادامه دارد. در همین حال، طبق این گزارش، اسرائیل روز سه‌شنبه نقشه جدیدی ارائه کرد که به آن اجازه می‌دهد تا حدی در این محور باقی بماند، چیزی که منابع اسرائیلی آن را نمایش انعطاف‌پذیری در مذاکرات توصیف کردند.

خبرگزاری رویترز صبح امروز به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی اعلام کرد که آتش‌بس در غزه می‌تواند ظرف یک یا دو هفته محقق شود و تأکید کرد که این موضوع یک روزه نیست.

او افزود که دو طرف با آتش‌بس ۶۰ روزه موافقت کردند که طی آن اسرائیل به دنبال برقراری آتش‌بس دائمی است که شامل خلع سلاح حماس نیز می‌شود. او تهدید کرد: اگر حماس امتناع کند، ما به عملیات نظامی ادامه خواهیم داد.

اسرائیل قصد خود را برای ایجاد یک منطقه بسته بشردوستانه در جنوب این محور، بر روی ویرانه‌های رفح که تعداد زیادی از ساکنان در آن جمع خواهند شد، اعلام کرد. در این زمینه، اسرائیل تأکید کرد که اصرار دارد محور موراگ را در چارچوب هرگونه توافقی تحت کنترل خود نگه دارد.

دولت اسرائیل به‌دنبال حفظ کنترل بر این محور به‌منظور غربالگری و بررسی امنیتی صدها هزار فلسطینی است که داوطلبانه یا با زور به ویرانه‌های رفح بازمی‌گردند. این دولت قصد دارد ایست‌های بازرسی نظامی تحت نظارت سربازان اسرائیل را در امتداد محور برای بازرسی ایجاد کند.

 

پیوند خبر: https://www.ynet.co.il/news/article/hjg00ki3sgg#autoplay

→ خواندن مطلب قبلی

موافقت حماس با آزادی 10 گروگان

خواندن مطلب بعدی ←

ثبت یک خودکشی دیگر، این‌بار سرباز تیپ گولانی

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *