طرح شهر بشردوستانه اسرائیل کاتص با مخالفتها و انتقادهای شدید مواجه شد.
سپهبد ایال زمیر، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی، درباره طرح جنجالی شهر بشردوستانه که اسرائیل کاتص، وزیر دفاع اسرائیل برای شهر رفح در جنوب غزه ارائه کرده است، نگرانیهای جدی دارد.
بنا بر گزارشی که روز دوشنبه در رسانههای عبری زبان منتشر شده و به نقل از گفتههای مطرحشده از یک جلسه امنیتی در روز یکشنبه، زمیر مخالفت شدید خود را با این طرح اعلام کرده است.
طبق گزارش کانال ۱۲، زمیر بهصراحت در این جلسه اعلام کرده است که بهشدت با این طرح مخالف است.
این طرح قرار است بر ویرانههای رفح ساخته شود و در نهایت تمام غیرنظامیان غزه را در خود جای دهد. در مرحله نخست، حدود ۶۰۰ هزار فلسطینی ساکن منطقه مواسی در ساحل آن اسکان داده میشوند و سپس کل جمعیت بیش از دو میلیونی نوار غزه به آنجا منتقل خواهد شد.
زمیر گفته است: این یک طرح غیرقابل اجراست.
او ادامه داد: این طرح پر از نواقص و اشکال است و خطاب به حاضران در جلسه بهویژه کاتص، نتانیاهو و بزالل اسموتریچ گفت: شما میتوانید هر تصمیمی بگیرید، اما هدف چیست؟
وی فزود: این طرح مشکلات بیشماری دارد سپس اظهار داشت که درباره اینکه این طرح واقعاً که یا با اهداف جنگ همراستا است؟ قانع نشدم.
بنابر گزارشها زمیر در جلسه گفته است که پیشبرد طرح شهر بشردوستانه احتمال موافقت حماس برای توافق بر سر آزادی باقیمانده گروگانها را کمتر میکند. او افزوده است که درصورتیکه از ارتش اسرائیل خواسته شود، نیروهای ارتش آن را اجرا خواهند کرد، اما ب شدت توصیه کرده که این کار انجام نشود.
طبق گزارش، نتانیاهو در مقابل زمیر ایستاده و گفته است که از ارتش اسرائیل خواسته است یک طرح واقعی ارائه دهند. یکی از منابع حاضر در جلسه به رسانهها گفته است که نخستوزیر مصرانه معتقد بود که این طرح باید اجرا شود و به ارتش دستور داد که یک طرح دیگر، سریعتر، ارزانتر و با حجم کمتر، تا فردا آماده کنند.
همچنین طبق گزارشی که روز یکشنبه توسط کانال ۱۲ منتشر شد، درست پیش از همین جلسه، ارتش اسرائیل در نظر داشت به وزرای حاضر اعلام کند که این طرح جنجالی بین سه تا پنج ماه از زمان شروع ساخت تا عملیاتی شدن شهر بشردوستانه زمان خواهد برد.
کانال 12 گزارش داد که افسران نظامی نگران هستند که ادامه کار با این شهر بشردوستانه میتواند به گروگان گیریها و مذاکرات آتشبس که در حال حاضر در قطر در حال انجام است، آسیب برساند.
پس از آنکه کاتص هفته گذشته برنامههای خود را برای شهر بشردوستانه اعلام کرد، این شهر با مخالفت های زیادی از داخل و خارج از اسرائیل مواجه شد.
روز دوشنبه، یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون، گفت که این یک حتی با استانداردهای این دولت ایده دیوانه وار است.
لاپید در افتتاحیه نشست هفتگی فراکسیون حزبش پرسید: آیا ساکنان آن اجازه خروج خواهند داشت؟ در غیر این صورت، چگونه از خروج آنها جلوگیری میشود؟ آیا حصار وجود خواهد داشت؟ یک حصار معمولی؟ حصار برقی؟ چند سرباز از آن محافظت خواهند کرد؟
به گفته کاتص، ساکنان قبل از ورود غربالگری میشوند و طبق برنامه اجازه خروج نخواهند داشت. سازمانهای بینالمللی درحالیکه ارتش اسرائیل از راه دور امنیت محل را تامین میکند، کمک میکنند و ساکنان تشویق میشوند که داوطلبانه مهاجرت کنند.
روز یکشنبه، ایهود اولمرت، نخستوزیر پیشین گفت که این طرح یک اردوگاه کار اجباری ایجاد خواهد کرد.
رهبران بینالمللی نیز از این پیشنهاد انتقاد کردند. هامیش فالکونر، وزیر بریتانیا در امور خاورمیانه و شمال آفریقا، گفت که از این ایده وحشتزده شده است.
فالکونر در X نوشت: سرزمین فلسطین نباید کوچک شود. غیرنظامیان باید بتوانند به جوامع خود بازگردند.
تشکیلات خودگردان فلسطین مستقر در کرانه باختری نیز این طرح را مورد انتقاد قرار داد و وزارت خارجه آن گفت: این شهر بشردوستانه هیچ ارتباطی با بشریت ندارد.
پیوند خبر: https://www.timesofisrael.com/idf-chief