هشدار درباره جاسوسی برای ایران

اسرائیل پویشی برای هشدار علیه استخدام جاسوسان اسرائیلی توسط ایران راه‌اندازی کرد.

در سال گذشته بیش از ۲۵ مورد تلاش ایران برای استخدام جاسوس کشف شد که منجر به صدور بیش از ۳۵ کیفرخواست علیه شهروندان اسرائیلی با اتهامات سنگین شد.

اداره ملی دیپلماسی عمومی و شین بت (آژانس امنیت اسرائیل) روز چهارشنبه یک پویش آگاهی‌بخشی ملی را آغاز کردند که به اسرائیلی‌ها در مورد تلاش‌های ایران برای استخدام جاسوسان برای مأموریت‌های اطلاعاتی و امنیتی هشدار می‌دهد.

این پویش با عنوان «پول آسان، بهای سنگین» در رادیو، وب‌سایت‌ها و رسانه‌های اجتماعی اجرا خواهد شد و هدف آن افزایش آگاهی در مورد این پدیده و جلوگیری از همکاری‌های احتمالی همچنین آگاه کردن پیامدهای قانونی است که می‌تواند شامل تا ۱۵ سال زندان برای جرائم امنیتی جدی باشد.

به گفته شین بت، در سال گذشته بیش از ۲۵ مورد تلاش ایران برای استخدام جاسوس کشف شد که منجر به صدور بیش از ۳۵ کیفرخواست علیه شهروندان اسرائیلی با اتهامات سنگین شد. گفته می‌شود بسیاری از این افراد با انگیزه کسب درآمد مالی به دادگاه فراخوانده شده‌اند.

از این تعداد، ۱۷ مورد توسط واحد ملی تحقیقات جرایم جدی و بین‌المللی در لاهاو ۴۳۳ مدیریت شده است، هشت مورد توسط واحدهای مرکزی در حوزه‌های مختلف پلیس رسیدگی شده است.

در هر مورد، بازرسان موفق به جمع‌آوری شواهدی شدند که منجر به دستگیری مظنونان شد. سرهنگ دوم ساریت پرتز، رئیس اداره امنیت لاهاو ۴۳۳، در این مورد با معاریو به اشتراک گذاشت.

سرهنگ دوم پرتز می‌گوید: واحد ما تاکنون روی ۱۷ پرونده جاسوسی کار کرده است. این پرونده‌ها منعکس کننده پدیده گسترده‌تری است که با شروع جنگ آغاز شد و عوامل ایرانی انگیزه زیادی برای جذب نیرو از داخل اسرائیل نشان دادند.

او ادامه داد: اولین موردی که کشف کردیم مربوط به یک مرد جوان خریدی از بیت شمش در ژوئیه ۲۰۲۴ بود. در آن زمان، به نظر می‌رسید که این یک حادثه جداگانه است. مشخص نبود که این بخشی از یک روند بزرگ‌تر است تا اینکه یک مورد مهم دیگر آشکار شد. این موردی بود که توجه را به این پدیده جلب کرد، با چندین مظنون مرتبط با ایران که در دو سال گذشته برای آنها عملیات انجام داده بودند.

سرهنگ دوم پرتز در ادامه توضیح داد: از آن نقطه، ما شروع به کشف مواردی کردیم که شامل دو یا سه مظنون بود که هر کدام با ایران مرتبط بودند. بیشتر این ارتباطات از طریق پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی آغاز شد.

وی گفت: در ابتدا، مشخص نبود که آنها عوامل ایرانی هستند گاهی اوقات خود را به‌عنوان روزنامه‌نگار معرفی می‌کردند یا از ارتباطات دوستانه یا عاشقانه استفاده می‌کردند. اما به‌سرعت مشخص شد که نهاد پشت این تماس‌ها ایران قرار گرفته است، با هدف آسیب رساندن به کشور اسرائیل.

وقتی از پرتز پرسیده شد که آیا انگیزه مظنون همیشه مالی بوده است، او تأیید کرد: بله، همیشه. انگیزه پول است، پول آسان. آنها با تمایل به دریافت وجه در اسرع وقت انگیزه می‌گیرند. همچنین مسئله ناشناس بودن وجود دارد دریافت پول از کسی که نمی‌شناسند.

پرتز همچنین توضیح داد که این پول اغلب از طریق ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده منتقل می‌شود، گفت: استفاده از ارزهای دیجیتال امکان ناشناس ماندن بیشتر و سهولت انتقال را فراهم می‌کند.

این پویش در حالی آغاز می‌شود که ارزیابی‌ها حاکی از آن است که ایران پس از عملیات علیه این کشور به دنبال افزایش تلاش‌های جذب نیرو برای جاسوسی خواهد بود. دولت از شهروندان می‌خواهد هرگونه تماس مشکوک را به پلیس گزارش دهند.

 

پیوند خبر: https://www.jpost.com/israel-news/politics-and-diplomacy/article-861297

→ خواندن مطلب قبلی

زخمی شدن پنج سرباز در درگیری‌های غزه

خواندن مطلب بعدی ←

افزایش تولید موشک‌های آرو

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *