۰۱ مرداد ۱۴۰۴

طرح بلندپروازانه اسرائیل

 طرح بلندپروازانه‌ای که توسط اسرائیل، ایالات متحده و هند تدوین شده است.

یک گزارش اسرائیلی که برای اولین بار عصر دوشنبه در اخبار کانال ۱۴ منتشر شد، طرح بلندپروازانه اسرائیل را فاش کرد که بر اساس آن بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نه تنها به دلیل افزایش فشار در داخل اسرائیل، بلکه به دلیل یک طرح استراتژیک عظیم که در پشت صحنه با همکاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند و رهبران کشورهای خلیج فارس در حال تدوین است، در تلاش برای پایان دادن به جنگ در نوار غزه است.

بر اساس این گزارش، این طرح یک پروژه عظیم اقتصادی – دیپلماتیک به ارزش صدها میلیارد دلار است که با هدف اتصال شرق و غرب از طریق ایجاد یک محور تجاری که از هند و شرق آسیا، از طریق خاورمیانه و رسیدن به اروپا و ایالات متحده امتداد دارد، طراحی شده است.

این طرح عمل، پاسخ مستقیم آمریکا به طرح کمربند و جاده چین است که پکن در دهه گذشته بیش از یک تریلیون دلار برای آن هزینه کرده و آن را به شبکه‌های ترابری و تجارت جهانی متصل می‌کند.

اسرائیل، محور اصلی این پروژه

این طرح مبتنی بر تبدیل اسرائیل به یک نقطه اتصال مرکزی، به لطف موقعیت جغرافیایی آن بین آسیا و اروپا، از طریق توسعه بنادر، فرودگاه‌ها و راه‌آهن‌هایی است که هند و کشورهای خلیج فارس را به بازارهای غربی متصل می‌کند.

برای دستیابی به این هدف، مشارکت عربستان سعودی و کشورهای حوزه خلیج فارس ضروری است چرا که منابع مالی، انرژی و موقعیت استراتژیک را فراهم می‌کند.

اما پیش‌نیازی برای اجرای این دیدگاه وجود دارد: پایان جنگ در غزه؛ ادامه جنگ مانع از پیوستن عربستان سعودی و کشورهای خلیج فارس می‌شود و همچنین فعال شدن این اتحاد اقتصادی و سیاسی را به تعویق می‌اندازد.

بنابراین گزارش، نتانیاهو به‌دنبال تسریع پایان جنگ است و در عین حال به‌طور هم‌زمان به سه هدف دست می‌یابد:

آزادی زندانیان در بند حماس؛ حذف نظامی حماس و راه‌اندازی بزرگ‌ترین پروژه اقتصادی تاریخ منطقه با مشارکت ترامپ.

ناظران معتقدند که این پروژه می‌تواند چشم‌انداز ژئوپلیتیکی و اقتصادی منطقه را تغییر دهد، اما با چالش‌های پیچیده سیاسی و امنیتی، به‌ویژه باتوجه‌به عملیات نظامی جاری و فقدان افق سیاسی روشن، مواجه است.

این کانال گزارش داد که این پروژه که در ارتباطات بین واشنگتن، تل‌آویو، دهلی نو و ریاض مورد بحث قرار گرفته است، شامل زیرساخت‌های عظیمی از جمله بنادر، راه‌آهن و بزرگراه‌هایی است که قاره‌ها را در بر می‌گیرد و هدف آن ارائه یک جایگزین اقتصادی و ژئوپلیتیکی برای نفوذ رو به رشد چین است.

 

پیوند خبر: https://www.c14.co.il/article/1276398

→ خواندن مطلب قبلی

پیشرفت مذاکرات

خواندن مطلب بعدی ←

رای مثبت به اعمال حاکمیت بر یهودیه و سامره

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *