تب نیل غربی همچنان قربانی میگیرد.
رسانههای اسرائیلی گزارش دادند که در اراضی اشغالی تا کنون 100 نفر به ویروس تب نیل غربی مبتلا شدهاند و از این میان 8 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
اکثر بیماران ساکن مرکز اراضی اشغالی و برخی از آنها از منطقه شارون هستند و در مرکز پزشکی مایر در کفار صبا بستری هستند.
در مرکز درمانی شبا شش بیمار بستری هستند که حال سه نفر از آنها وخیم است. همچنین تاکنون پنج بیمار در مرکز پزشکی رابین، پردیس بیلینسون در پتاه تیکوا جان باختند و هشت نفر نیز در بیمارستان بستری هستند.
اکنون 25 بیمار مبتلا به تب نیل غربی در بیمارستان تحت مراقبت هستند که وضعیت دو بیمار به شدت وخیم گزارش شده است و سایر بیماران نیز در بیمارستان ایچیلوف در تل آویو تحت درمان هستند.
این ویروس غربی به طور معمول در بین پرندگان شایع است. سیر شروع این بیماری از زمانی آغاز میشود که پشهها پرندگان را نیش میزنند و ویروس را به آنها منتقل میکنند. از این طریق پرنده ناقل، بیماری را به انسان منتقل میکند.
در بیشتر موارد، این ویروس یک بیماری خفیف در نظر گرفته میشود اما در برخی موارد منجر به بروز عوارض شدید و حتی مرگ میشود. دوران عفونت معمولاً بدون علامت میگذرد. در برخی موارد، نیل غربی همچون یک بیماری شبیه آنفولانزا ظاهر میشود که خود به خود از بین میرود. علائم شامل تب؛ سردرد؛ ضعف؛ درد مفاصل و عضلانی، ورم ملتحمه؛ حساسیت پوستی و حالت تهوع و اسهال است.
گروههای حساس از جمله نوزادان، افراد مسن و بیماران سرطانی که دچار سرکوب سیستم ایمنی هستند، در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
طبق منابع پزشکی، این ویروس در طبیعت فقط توسط پشههای آلوده منتقل میشود و هیچ مدرکی دال بر سرایت عفونت از حیوان به انسان وجود ندارد. همچنین تا کنون واکسنی برای انسان در برابر این ویروس تولید نشده است.
گفتنی است که برای کنترل این بیماری، آنتی بادیهایی به نام “IVIG”به صورت وریدی به شخص تزریق میشود تا توانایی سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و هنوز درمان خاصی برای این عارضه کشف نشده است.