چگونگی دستیابی ارتش اسرائیل به اطلاعات

ارتش اسرائیل چگونه اسناد و اطلاعات را به‌دست می‌آورد؟

روزنامه آمریکایی (وال استریت ژورنال) در گزارشی از روش ارتش اسرائیل در جمع آوری اطلاعات امنیتی برای یافتن اسرای خود در نوار غزه از سال گذشته میلادی تاکنون خبر داد.

بر اساس گزارش این روزنامه، مهندسان نظامی اسرائیل ساعاتی از شب را به حفاری داخل یک تونل 650 فوتی در خان یونس در جنوب نوار غزه گذراندند تا اینکه جسد 6 اسیر را یافتند.

شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی دیروز سه شنبه اعلام کرد که ارتش با همکاری آژانس امنیت داخلی اسرائیل (شین بت) شب گذشته توانست 6 جسد اسیر اسرائیلی را در نوار غزه کشف کند.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، کشف اجساد این زندانیان پس از آن صورت گرفت که یک فلسطینی دستگیر شده توسط نیروهای اسرائیلی در غزه محل دقیق جستجو را به سربازان نشان داد.

این روزنامه خاطر نشان کرد که عملیات از این نوع در حال افزایش است. ارتش اسرائیل روز سه‌شنبه اعلام کرد که در عملیاتی شبیه به عملیاتی که در ماه ژوئیه انجام شد، اجساد شش زندانی را از شهر خان یونس در جنوب نوار غزه بیرون آورده است.

با این حال، وال استریت ژورنال در گزارش خود تأیید کرد که زندانیان به‌ندرت زنده نجات پیدا می‌کنند، زیرا این فرآیندی است که به اطلاعات دقیق‌تری نیاز دارد تا از اشتباهی جلوگیری شود.

با این حال، اکثر مقامات در سرویس‌های امنیتی اسرائیل همچنان اصرار دارند که دستیابی به توافق با حماس تنها راه برای آزادی 105 زندانی باقی‌مانده است که بسیاری از آنها قبلاً کشته شده‌اند.

این روزنامه گزارش داد که اسرائیل مقدار زیادی اطلاعات با ارزش در مورد جنبش حماس از لپ تاپ‌ها، تلفن‌های همراه و اسنادی که در غزه پیدا کرده است، با استفاده از هوش مصنوعی برای مرور آنها به دست آورده است.

وی افزود که اسرائیل با کمک آمریکا توانست سیگنال‌های اطلاعاتی خود را تقویت کند. اطلاعاتی که از فلسطینی‌های زندانی به دست می‌آورد نیز نقش اساسی دارد.

در ادامه آمده است که اکثر اجساد، مردان مسن بودند و می‌توانستند در چارچوب یک توافق آتش‌بس که چندین ماه بدون موفقیت مورد مذاکره قرار گرفت، آزاد شوند.

این روزنامه اشاره کرد که اسرائیل دو هفته پس از حملات 7 اکتبر کمیته‌ای متشکل از کارشناسان بهداشتی را برای بررسی اطلاعات محرمانه و تعیین زنده یا مرده بودن زندانیان تعیین کرده است.

این روزنامه به نقل از اوفر مرین، مدیر کل مرکز پزشکی شعار زدک در اورشلیم گفت که کمیته تاکنون به این نتیجه رسیده است که بیش از 40 گروگان کشته شده‌اند.

اسرائیل همچنین یک اداره اطلاعات ویژه به ریاست ژنرال نیتزان آلون، از اعضای تیم مذاکره کننده اسرائیلی در مذاکرات آتش‌بس، با هدف جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات در مورد اسیران، محل نگهداری و وضعیت آنها تشکیل داده است.

اخیراً یک افسر اطلاعاتی بازنشسته آمریکایی فاش کرد که اسرائیل نیز کمک‌هایی از ایالات متحده دریافت کرده است که به تقویت توانایی آن در رهگیری تماس‌های تلفنی در غزه در روزهای پس از شروع جنگ کمک کرده است.

به گفته افراد مطلع، اسرائیل همچنین استفاده خود از فناوری هوش مصنوعی را برای پردازش و تجزیه و تحلیل حجم عظیمی از اطلاعات بصری، سیگنال‌ها که از غزه خارج می‌شود، افزایش داد زیرا متوجه شد که نمی‌تواند آن را به صورت دستی پردازش کند.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، علی‌رغم این توانایی‌ها، اسرائیل همچنان در جمع آوری اطلاعات با چالش‌هایی مواجه است. از جمله این‌که جنبش حماس به دلیل ترس از دستگیر شدن توسط سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل، در ارتباطات خود بسیار محتاط است.

این روزنامه به نقل از میانجی‌های عرب که هویت آنها را فاش نکرد، گفت که یحیی سینوار، رهبر حماس، فقط برای ارتباط با دیگران از ایمیل استفاده می‌کند.

یکی دیگر از موانع، پراکندگی اسرا در مناطق مختلف نوار غزه و انتقال آنها از یک مکان به مکان دیگر برای دشوارتر کردن شناسایی مکان آنها است که نجات زندانیان را بسیار دشوار است.

 

لینک خبر: https://www.alwatanvoice.com/arabic/news/2024/08/21/1540412.html

→ خواندن مطلب قبلی

التماس نتانیاهو به اسموتریچ برای پذیرش توافق

خواندن مطلب بعدی ←

موضع تغییرناپذیر نتانیاهو

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *