گزارش وضعیت فناوری پیشرفته اسرائیل، تصویر نگرانکنندهای از کاهش 30 درصدی تعداد سرمایهگذاران نشان میدهد.
انجمن فناوری پیشرفته اسرائیل (IATI) گزارش جدیدی را به مناسبت سالگرد شروع جنگ منتشر کرد که نشان میدهد این صنعت در مقایسه با سال قبل از جنگ، هم در تعداد دورههای استخدام و هم در کل سرمایهگذاریها کاهش چشمگیری داشته است.
طبق گزارش جدیدی که توسط انجمن صنایع پیشرفته اسرائیل (IATI) منتشر شده است، در سال گذشته، تعداد سرمایهگذاران خارجی و اسرائیلی در صنعت فناوری پیشرفته اسرائیل حدود 30 درصد کاهش داشته است.
یکی از برجستهترین روندهای برآمده از این گزارش کاهش سرمایهگذاری در صنعت است. به گفته اتحادیه، این کاهش به دلیل نگرانی سرمایهگذاران خارجی از وضعیت امنیتی کشور است.
این گزارش نهتنها کاهش کل سرمایهگذاریها، بلکه تمرکز سرمایهگذاریها در تعداد کمتری از شرکتها را نیز نشان میدهد.
علاوه بر این، افت رتبه بینالمللی اسرائیل در زمینه هوش مصنوعی از رتبه هفتم به رتبه نهم در رتبهبندی Tortoise Media گزارش شده است. این کاهش که پس از کسب رتبه پنجم اسرائیل در سال 2021 رخ میدهد، نشان دهنده سقوط جایگاه اسرائیل به عنوان رهبر جهانی در این زمینه است.
این گزارش تصویری تاریک از وضعیت صنعت فناوری پیشرفته درخصوص خروج این صنعت به خارج از اسرائیل و افزایش فرار مغزها ارائه میکند. IATI خاطرنشان کرد که از امروز، مقر 76 درصد از شرکتهایی که مبالغ قابلتوجهی جذب کردهاند در خارج از اسرائیل مستقر است و حدود 45 درصد از شرکتها قصد دارند تعداد کارمندان خود را در خارج از اسرائیل افزایش دهند.
بااینحال، طبق این گزارش روندهای مثبت در صنعت فناوری پیشرفته دفاعی اسرائیل در سال گذشته رشد قابلتوجهی داشته است. مشارکت شرکتهای غولپیکر اسرائیلی در این زمینه، مانند Elbit Systems، صنایع هوافضای اسرائیل و Rafael که مجموعاً حدود 10 درصد از تمام متخصصان فناوری پیشرفته را استخدام میکنند و فروش خود را به میزان قابلتوجهی افزایش دادهاند، نیز مورد توجه قرار گرفت. البیت و صنعت هوافضا فروش خود را حدود 11 درصد افزایش دادند و رافائل 32 درصد افزایش را در کنار کاهش ارزش سهام خود ثبت کرد.
به دنبال روندهای نگرانکننده ذکر شده در این گزارش، کارشناسان اقتصادی به اهمیت تشویق سرمایهگذاران خارجی اشاره کردند و خواستار اجرای طرحهای حمایتی شدند که بر مزایای سرمایهگذاری در فناوری پیشرفته اسرائیل، بهویژه در زمان بحران، تأکید دارد. مضافا اینکه باید چشمانداز اقتصادی روشن مبتنی بر مدیریت مسئولانه برای کاهش ریسک سرمایهگذاری نیز اجرا و به مقررات مالیاتی که مانع سرمایهگذاری خارجی میشود، رسیدگی شود.
نویسندگان گزارش پیشنهاد کردند که دولت باید نهادهای سازمانی اسرائیل را تشویق کند تا بیشتر در فناوریهای پیشرفته محلی سرمایهگذاری کنند. علاوه بر این، IATI خواستار اجرای یک برنامه اختصاصی برای بازگرداندن متخصصان اسرائیلی مقیم خارج، به اسرائیل هم برای تدریس در دانشگاه و هم برای فعالیت صنعت شدند.
کارین مایر روبینشتاین، مدیرعامل IATI گفت: دولت اسرائیل به یک صنعت قوی و پایدار با فناوری پیشرفته نیاز دارد که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر رشد و شکوفایی در زمینههای مختلف از جمله امنیت و اقتصاد اسرائیل، آموزش، بهداشت و درمان تأثیر میگذارد. این موارد علاوه بر امنیت و عدم اطمینان اقتصادی است که ثباتی را که ما برای رسیدن به آن تلاش میکنیم تضعیف میکند.
پیوند خبر: https://www.maariv.co.il/economy/israel/article-1136942