۰۴ بهمن ۱۴۰۳

آماده شدن اسرائیل برای عقب‌نشینی از غزه

اسرائیل برای عقب‌نشینی تدریجی از نوار غزه آماده می‌شود.

به گزارش شبکه تلویزیونی «کان» اسرائیل، فرماندهی جنوبی ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای عقب‌نشینی تدریجی از نوار غزه است و منتظر دستورات نهایی رهبری سیاسی برای فعال‌سازی توافق‌نامه آتش‌بس جدید است.

منابع امنیتی تأیید کردند که نیروهای ارتش اسرائیل بلافاصله پس از امضای توافقنامه، گذرگاه رفح را به طور کامل ترک خواهند کرد، اقدامی که در پاسخ به فشار مصر انجام می‌شود که خروج اسرائیل از مجاورت گذرگاه را برای پیشبرد مذاکرات الزامی می‌کرد.

انتظار می‌رود این گذرگاه به منظور آماده‌سازی برای بازگشایی آن و ورود کمک‌های بشردوستانه که اسرائیل مانع رسیدن آن به نوار غزه می‌شود، به تشکیلات خودگردان فلسطین واگذار شود.

در همین زمینه، شبکه 14 رژیم صهیونیستی گزارش داد که مقامات مصری پس از امضای توافق‌نامه، دستورات رسمی برای بازگشایی گذرگاه رفح در روزهای آینده صادر کردند.

این کانال همچنین انتظار داشت که اجرای توافق آتش‌بس طی ساعات آینده آغاز شود، مشروط بر اینکه شرایط جدیدی از طرف اسرائیلی به وجود نیاید، منابع اشاره کردند که اجرای آن ممکن است در واقع 48 ساعت پس از امضای رسمی آغاز شود.

گذرگاه رفح که راه حیاتی برای ساکنان غزه است، گامی اساسی در هرگونه توافق بین دو طرف است و انتظار می‌رود بازگشایی آن با اقدامات بشردوستانه با هدف کاهش تنش در منطقه همراه باشد. با این حال، این نگرانی وجود دارد که موانع جدیدی ایجاد شود که ممکن است اجرای تفاهم ها را به تاخیر بیندازد، به ویژه اینکه مذاکرات قبلی بین دو طرف بی ثبات بوده و شاهد تغییرات مستمر در مواضع بوده است.

علاوه بر عقب‌نشینی از گذرگاه رفح، نیروهای ارتش اسرائیل برای خروج از محور فیلادلفیا در امتداد مرز با مصر و همچنین از محور نتزاریم که نوار غزه را به دو نیمه تقسیم می‌کند، آماده می‌شوند.

این کانال گزارش داد که ارتش اسرائیل در ماه‌های اخیر یک منطقه حائل به طول 60 کیلومتر در اطراف نوار غزه ایجاد کرد و برای رسیدن به این هدف، منطقه‌ای به وسعت یک کیلومتر در امتداد مرز تخریب شد.

گزارش‌ها همچنین تأیید کردند که عقب‌نشینی از محور نتزاریم ممکن است حدود یک هفته طول بکشد، زیرا ارتش اسرائیل یک سری سایت‌ها و زیرساخت‌های نظامی در منطقه از جمله ایستگاه‌هایی برای تقویت سیگنال سلولی ایجاد کرده است.

تصمیم به عقب‌نشینی در نتیجه فشار مصر و آمریکا گرفته شد، زیرا مصر از همکاری با اسرائیل در مدیریت گذرگاه رفح خودداری کرد و خواستار تحویل کامل آن به تشکیلات خودگردان فلسطین شد.

در این زمینه، مقامات فلسطینی پیام‌های رسمی دریافت کردند تا در صورت اجرای موفقیت‌آمیز این گذرگاه آماده شوند، ممکن است راه حلی طولانی‌مدت که شامل پرونده‌های سیاسی و بشردوستانه گسترده‌تر باشد، باز کند.

 

پیوند خبر: https://www.now14.co.il/article/1093866#google_vignette

→ خواندن مطلب قبلی

روی‌گردانی هنرمندان بین‌المللی از اسرائیل

خواندن مطلب بعدی ←

متن کامل سند توافق بین اسرائیل و طرف فلسطینی

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *