سلاحهایی که ایرانیها هنوز به اسرائیل نفرستادهاند؛ با حرکت در ارتفاع پایین، مانورپذیر و دشوار برای شناسایی.
ارتش اسرائیل تخمین میزند که تاکنون ایرانیها حدود ۵۰۰ موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کردهاند و حدود ده درصد از آنها موفق شدهاند از پوشش دفاعی اسرائیل عبور کرده و به اهدافی در جبهه داخلی اصابت کنند. با این حال، طبق برآوردهای اسرائیل، ایران به ندرت از دو سلاح اصلی دوربرد خود استفاده کرده است؛ سنگینترین موشکها که یک تن یا بیشتر مواد منفجره در کلاهکهای خود حمل میکنند و موشکهای کروز که شناسایی، طبقهبندی و رهگیری آنها بسیار دشوار است.
اکثر موشکهای پرتابشده از ایران تا به امروز، موشکهای شهاب ۳ به همراه موشکهای قادر، عماد و خیبرشان هستند. از سوی دیگر، زرادخانه تسلیحاتی ایران روز به روز به دلیل استفاده ایران از آن و حملات ارتش اسرائیل که دیروز به موشکهای خرمشهر ذخیره شده در پایگاه موشکی امام حسین یزد، در ۲۲۰۰ کیلومتری اسرائیل، قبل از اینکه بتوانند آنها را نابود کنند، در حال فرسایش است.
سنگینترین موشک در اختیار ایران، موشک بالستیک خرمشهر است که یکی از قدرتمندترین موشکهای زرادخانه موشکی ایران محسوب میشود. بر اساس تحلیل دکتر یهوشوا کالیسکی، محقق ارشد موسسه مطالعات امنیت ملی (INSS)، این موشک بردی بین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ کیلومتر دارد و قادر به حمل کلاهکی به وزن تا ۱۸۰۰ کیلوگرم است.
ایران یک موشک خرمشهر-۴ به سمت اسرائیل شلیک کرد که حامل بیش از یک تُن مواد منفجره است.
نسخه جدید این موشک بردی معادل ۲۰۰۰ کیلومتر با کلاهکی به وزن ۱۵۰۰ کیلوگرم دارد، قابلیتی که به آن اجازه میدهد به هر نقطهای در اسرائیل برسد.
علاوه بر این، ایران دارای سجیل است، یک موشک بالستیک پیشرفته با سوخت جامد که با سرعت ۱۳ ماخ حرکت میکند و قادر به حمل ۷۵۰ کیلوگرم مواد منفجره تا برد ۲۳۰۰ کیلومتر است. این موشک مجهز به ناوبری اینرسی و GPS است و از قابلیتهای مانور پیشرفتهای برخوردار است.
برخلاف موشکهای سوخت مایع که به زمان آمادهسازی دو تا چهار ساعت نیاز دارند، موشک سِجیل با سوخت جامد کار میکند که زمان آمادهسازی نسبتاً کوتاهی را فراهم میکند. سرتیپ زویکا هایموویچ، فرمانده سابق لشکر پدافند هوایی، توضیح میدهد: شما میرسید، نگهبانی میدهید و شلیک میکنید. به گفته هایموویچ، این موشک تاکنون دو بار به سمت اسرائیل شلیک شده است، هفته گذشته در بئرشبع و دوباره دیروز در رگبار سنگین پس از حملات آمریکا.
ایران یک بار هم از موشک بالستیک جدید با قابلیت مانور و هدایتشونده حاج قاسم استفاده کرده است. این موشک که ۱۱ متر طول و ۷ تُن وزن دارد. این موشک مجهز به هدایت الکترواپتیکی و کلاهک جنگی به وزن ۶۰۰-۴۵۰ کیلوگرم است، بردی معادل ۱۸۰۰-۱۴۰۰ کیلومتر دارد و با سوخت جامد تغذیه میشود.
کالیسکی توضیح میدهد: این موشکهای سنگین با شعاع اصابت بسیار دقیقی بین ۱۰ تا ۵۰ متر شناخته میشوند. تا زمانی که موشک در مسیر بالستیک حرکت میکند، حتی اگر به سرعتهای مافوق صوت ۱۰ تا ۱۲ ماخ برسد، سیستمهای ما قادر به رهگیری آن هستند. موشکهای پیکان ۲ و پیکان ۳ میتوانند رهگیری کنند، اما اثربخشی آنها تا حدودی کاهش مییابد.
کالیسکی در پایان این گزارش خاطر نشان کرد که با وجود استفاده گسترده از پهپادها و موشکهای بالستیک، تا آنجا که مشخص است، ایرانیها از موشکهای کروز خود در جنگ فعلی استفاده نکردهاند. این یک دسته جداگانه از سلاحها است که مزایای منحصر به فردی دارد.
موشک کروز اساساً یک هواپیمای جت بدون سرنشین است که به سمت یک هدف خاص نشانهگیری کرده و به سمت آن شلیک میکند.
پیوند خبر: https://www.mako.co.il/news-military