بر اساس نظرسنجیها انجام شده، اوضاع اقتصادی و معیشتی در پی جنگ غزه همانند دوران همه گیری ویروس کووید-19 بسیار وخیم شده است، دولت نیز قادر به حمایت مالی شهرکنشینان نیست.
با شروع جنگ، تغییرات قابل توجهی در همه زمینهها بهویژه حوزه رفاه اجتماعی برای دولت ایجاد شد، رکود اقتصادی، افزایش قیمت و هزینهها، نمونهای از تغییرات مشکلسازی است که جنگ به ارمغان آورده است.
در سال گذشته حدود 17 میلیارد شِکِل برای مخارج اجتماعی اختصاص داده شد اما امسال فقط یک میلیارد شِکِل در این زمینه هزینه شد. مخارج اجتماعی بخش بزرگی از کل مخارج دولت را تشکیل میدهد. اگر چه هزینههای اجتماعی در اسرائیل نسبت به تولیدات داخلی کمتر از دولتهای دیگر است، اما نسبت این هزینهها در کل مخارج دولت، بسیار بالاست.
این شرایط بد معشتی نشان دهنده کاهش چشمگیر تعداد بیکاران و افرادی است که در مرخصی بدون حقوق یا بازگشت کارآمد پس از جنگ به سر میبرند. علاوه بر این، نرخ حقوقها نیز به شدت افت کرده است. این نظرسنجی نشان داد به طور کلی خانوادههایی که کوپن غذا دریافت میکنند به نسبت دیگر خانوارها، فقیرتر هستند. طبق آمار به دست آمده مناطقی که خانوادههای فقیر زندگی میکنند به شرح زیر است:
♦ محلات خریدی نشین: 1.9+ درصد
♦ محلات بادیه نشین: 7/27- درصد
♦ محلات یهودی نشین: 8.9- درصد
♦ محلات عرب نشین: 13.8- درصد