واکنش مقامات بین المللی به سخنان اسموتریچ

واکنش هم‌پیمانان اسرائیل به سخنان اسموتریچ: گرسنگی دادن غیرنظامیان در غزه جنایت جنگی است!

مجموعه‌ای از کشورهایی که به عنوان هم‌پیمان اسرائیل شناخته می‌شوند، روز گذشته در واکنش به سخنان بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی که گفته بود: «هیچ کس در جهان اجازه نخواهد داد ما دو میلیون شهروند را از گرسنگی یا تشنگی بکشیم، در حالی‌که این امر اخلاقی است، عادل باشید تا ربوده شدگان ما بازگردانده شوند» آن را محکوم کردند.

در پیام‌های منتشر شده توسط ایالات متحده آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه و سایر کشورها، سخنان اسموتریچ تکان دهنده و مضر توصیف شده است. برخی از کشورها حتی با مقامات ارشد اسرائیل تماس گرفتند و از آنها خواستند که اظهارات وزیر دارایی را رد کنند.

روز گذشته از سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل در واشنگتن در مورد سخنان اسموتریچ سوال شد و در پاسخ گفت که آنها از این اظهارات شوکه شده‌اند و مجددا تاکید می‌کنند که چنین سخنانی باعث آسیب می‌شود. چند ساعت قبل، جوزف بورل، وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا نیز در واکنش به سخنان اسموتریچ پیامی تند علیه وی منتشر کرد مبنی بر اینکه گرسنگی دادن عمدی غیرنظامیان جنایت جنگی است. ما انتظار داریم دولت اسرائیل به وضوح از اسموتریچ فاصله بگیرد.

دیوید لامی، وزیر امور خارجه انگلیس نیز در واکنش به این سخنان گفت: قوانین بین‌المللی کاملاً واضح است، قحطی عمدی غیرنظامیان جنایت جنگی است. هیچ توجیهی برای سخنان اسموتریچ وجود ندارد و ما از دولت اسرائیل انتظار داریم آنها را محکوم و رد کنید.

اسرائیل نگران است که سخنان او بر روند قانونی علیه اسرائیل در لاهه تأثیر بگذارد و همچنین انگلیس را تشویق کند که تحریم تسلیحاتی را علیه اسرائیل اعمال کند. یک مقام سیاسی اسرائیلی نیز گفت که بیانیه اسموتریچ کفه ترازو را به نفع تحمیل یک تحریم رسمی تسلیحاتی بر اسرائیل خم کند.

استفان سیبرت سفیر آلمان در اسرائیل نیز در واکنش به سخنان اسموتریچ گفت که دولت وی سخنان غیر قابل قبول و تکان دهنده اسموتریچ را به شدت رد می‌کند. سیبرت هشدار داد که یکی از اصول حقوق بین الملل، حفاظت از غیرنظامیان در طول جنگ و دسترسی آنها به آب و غذا است. سفارت فرانسه در اسرائیل نیز بیانیه‌ای در رد سخنان اسموتریچ صادر کرد.

سخنان اسموتریچ بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های بین‌المللی داشت و نگرانی اصلی در اسرائیل این است اظهارات وی ممکن است بر روند رسیدگی‌های حقوقی علیه اسرائیل در دو دادگاه بین‌المللی لاهه نیز تأثیر بگذارد. اظهارات وزرای دولت در مورد قحطی گسترده و آسیب رساندن به غیرنظامیان در غزه نقش مهمی در شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل داشت که اخیراً کشورهای دیگری مانند اسپانیا، مصر و ترکیه به آن پیوستند.

دولت آمریکا در ماه‌های اخیر دست‌کم دو بحث در مورد امکان اعمال تحریم‌ها علیه اسموتریچ و وزیر امنیت ملی ایتامار بن گویر، که رهبری جناح راست افراطی را بر عهده دارند، انجام داده است.

 

لینک خبر: https://www.haaretz.co.il/news/politics/2024-08-08

→ خواندن مطلب قبلی

توقف جنگ غزه در ازای انصراف ایران

خواندن مطلب بعدی ←

عذرخواهی نتانیاهو به خاطر شکست 7 اکتبر

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *