حمله به میادین نفتی ایران

لاپید: اسرائیل باید میادین نفتی ایران را هدف قرار دهد.

یاییر لاپید، رئیس حزب ییش آتید و رهبر اپوزیسیون، به جروزالم پست گفت: حمله تلافی‌جویانه ارتش اسرائیل به ایران باید میادین نفتی این کشور را هدف قرار دهد؛ زیرا تأثیر منفی بر اقتصاد ایران خواهد داشت.

لاپید که در دفتر خود در تل‌آویو نشسته بود، گفت: ما باید از میادین نفتی شروع کنیم. او در حالی از حمله به میادین نفتی صحبت کرد که بنا بر گزارش‌ها، اسرائیل به درخواست آمریکا مبنی بر عدم هدف قرار دادن میادین نفتی یا سایت‌های هسته‌ای ایران در جریان انتقام‌جویی پیش‌بینی‌شده برای حمله موشکی بالستیک ایران به اسرائیل در اول اکتبر تن داده است.

بنا بر گزارش‌ها، اسرائیل به آمریکا اطمینان داده است که به‌جای تأسیسات هسته‌ای یا میادین نفتی، به اهداف نظامی متعارف ایران ضربه می‌زند.

ایالات متحده نگران است که حمله به تأسیسات نفتی بر قیمت جهانی نفت تأثیر بگذارد، اقدامی که می‌تواند در هفته‌های حساس قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به اقتصاد ایالات متحده آسیب برساند.

لاپید گفت: من با دولت آمریکا مخالفم؛ من فکر نمی‌کنم قیمت نفت در جهان را پنج دقیقه قبل از انتخابات به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد.

وی افزود: صادرات نفت ایران در حال حاضر به نصف کاهش یافته و باعث بحران اقتصادی جهانی نشده است. حمله به میادین نفتی به اقتصاد ایران که پاشنه آشیل آن است، آسیب می‌رساند.

او گفت که می‌توان با سایر کشورهای تولیدکننده نفت مانند عربستان سعودی درباره افزایش تولیدشان صحبت کرد تا اطمینان حاصل شود که بحران اقتصادی جهانی وجود نخواهد داشت.

سخنان لاپید توسط آژانس بین‌المللی انرژی تأیید شد که در گزارش ماهانه خود در روز سه‌شنبه در مورد بازار جهانی نفت گفت: در حال حاضر، عرضه به جریان خود ادامه می‌دهد و در غیاب اختلال عمده، بازار با مازاد قابل‌توجهی در سال جدید مواجه است.

در ادامه به بازارها اطمینان داد که هم‌زمان با پیشرفت‌های عرضه، آژانس بین‌المللی انرژی آماده است در صورت لزوم اقدام کند تا هرگونه اختلال در عرضه از سوی ایران را پوشش دهد.

در واقع، قیمت نفت در هفته‌های اخیر به دلیل نگرانی سرمایه‌گذاران مبنی بر اینکه اسرائیل ممکن است در برابر حمله موشکی ایران، صادرکننده بزرگ نفت و عضو اوپک، با حمله به تأسیسات نفتی یا سایت‌های هسته‌ای این کشور، تلافی‌جویانه افزایش یافته است.

اما آژانس بین‌المللی انرژی که ذخایر نفت اضطراری کشورهای صنعتی را مدیریت می‌کند، گفت که ذخایر عمومی بیش از 1.2 میلیارد بشکه است و ظرفیت مازاد در اوپک پلاس که شامل سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش مانند روسیه است، در بالاترین حد تاریخی قرار دارد.

لاپید در مورد حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران محتاط‌تر بود؛ او گفت که اسرائیل می‌تواند به‌تنهایی عمل کند و نباید این گزینه را از روی میز حذف کند؛ اما درعین‌حال، چنین گامی بهتر است همراه با ائتلاف گسترده‌تری از نیروها، مانند آمریکا برداشته شود.

 

پیوند خبر: https://www.jpost.com/israel-news/article-824778

→ خواندن مطلب قبلی

طرح 20ساله اسرائیل برای حمله به ایران

خواندن مطلب بعدی ←

بازدید بی بی از نیر اوز

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *