وتوی قطعنامه آتش‌بس در غزه

آمریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را وتو کرد.

ایالات متحده از حق وتو علیه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد آتش‌بس در غزه استفاده کرد.

شورای امنیت سازمان ملل به پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده توسط 10 عضو غیردائم خود در جلسه‌ای رای داد که خواستار آتش بس فوری، بدون قیدوشرط و دائمی شد و به طور جداگانه خواستار آزادی گروگان‌ها شد. ایالات متحده به‌تنهایی به این قطعنامه رأی منفی داد و از حق وتوی خود به‌عنوان عضو دائمی شورا برای جلوگیری از صدور آن استفاده کرد.

نماینده واشنگتن در جلسه شورای امنیت در نیویورک گفت: اعضای شورای امنیت پیشنهادات ما در مورد غزه را جدی نگرفتند.

وی افزود: پیش‌نویس قطعنامه فاقد محکومیت حماس برای حملات 7 اکتبر بود و تاکید کرد: نمی‌توانیم از قطعنامه ای حمایت کنیم که خواستار آزادی فوری گروگان‌ها نباشد.

وی ادامه داد: ما به فشار برای ارسال کمک‌ها ادامه خواهیم داد و برای بهبود شرایط انسانی در غزه تلاش خواهیم کرد.

یک مقام ارشد آمریکایی در روز چهارشنبه گفت که اگر قطعنامه به شکل فعلی به رأی گذاشته شود، ایالات متحده آن را وتو خواهد کرد و افزود که واشنگتن از متنی که خواستار آزادی فوری گروگان‌ها نباشد، حمایت نخواهد کرد.

این مقام که قبل از رأی‌گیری با خبرنگاران صحبت می‌کرد توضیح داد که برخی از اعضای شورا بیشتر علاقه‌مند به انجام کاری هستند که ایالات متحده را به استفاده از حق وتو سوق دهد تا اینکه به توافقی بر سر قطعنامه برسند و روسیه و چین را متهم به تشویق این اعضا کردند.

جنبش مقاومت اسلامی (حماس) نیز استفاده آمریکا از حق وتو در شورای امنیت علیه قطعنامه‌ای که امشب به این شورا ارائه شد را به‌شدت محکوم کرد و خواستار آتش‌بس فوری و خروج صهیونیست‌ها شد.

این جنبش در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت: ایالات متحده آمریکا بار دیگر ثابت کرد که شریک مستقیم تجاوز به مردم ما است، جنایت‌کاراست، کودکان و زنان را می‌کشد و زندگی غیرنظامیان را نابود می‌کند. آنها مستقیماً مسئول جنگ نسل‌کشی و پاک‌سازی قومی هستند درست مثل اسرائیل.

وی افزود: ما از آمریکا می‌خواهیم که اگر واقعاً به دنبال پایان دادن به جنگ‌ها و دستیابی به امنیت و ثبات در منطقه است، از این سیاست احمقانه و خصمانه دست بردارد.

ما همچنین از جامعه جهانی می‌خواهیم که به این تجاوز آمریکا پایان دهد که تنها به جنگ، مرگ، ویرانی و هرج و مرج در منطقه و فراتر از آن منجر شده است.

 

پیوند خبر: https://www.inn.co.il/news/653921

→ خواندن مطلب قبلی

طرح اسرائیل برای توزیع کمک‌های بشردوستانه

خواندن مطلب بعدی ←

انتقاد گالانت از طرح توزیع کمک‌های بشردوستانه

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *