۳۱ فروردین ۱۴۰۴

الزام تشکیل کمیته تحقیق مستقل

هاآرتص: یک کمیته تحقیق مستقل برای کشتار امدادگران لازم است.

روزنامه عبری هاآرتص در سرمقاله امروز خود خواستار تشکیل یک کمیته تحقیق مستقل برای کشف حقیقت کشتار امدادگران در نوار غزه شد و تاکید کرد که نمی‌توان به ارتش اسرائیل برای انجام این تحقیقات اعتماد کرد.

هاآرتص گزارش داد که نتایج کالبد شکافی که روز گذشته توسط نیویورک تایمز فاش شد، این ظن را تقویت می‌کند که ارتش اسرائیل مرتکب جنایت جنگی در رفح در 23 مارس، در آنچه به‌عنوان قتل عام دارویی شناخته می‌شود، تقویت می شود.

لوی: این طومارها بر تراژدی 59 گروگان اسرائیلی متمرکز است، گویی هیچ اتفاق دیگری ننیفتاده، نه 50000 فلسطینی کشته شده، نه ده‌ها هزار یتیم و زخمی، نه دو میلیون آواره که همه چیز را از دست داده‌اند.

این روزنامه خاطرنشان می‌کند که کالبد شکافی 14 امدادگر در غزه صحنه هولناکی از قتل عمدی، تقویت ظن اعدام‌های سرپایی، مخفی کردن شواهد و ربوده شدن تنها امدادگر بازمانده اسعد النصره را نشان می‌دهد.

هاآرتص بر یک گزارش پزشکی قانونی تکیه می‌کند که طبق آن 11 امدادگر بر اثر شلیک گلوله کشته شدند؛ چهار نفر از ناحیه سر، شش نفر از ناحیه پشت یا قفسه سینه مورد اصابت گلوله قرار گرفتند که بیشتر آنها مورد اصابت بیش از یک گلوله قرار گرفتند و سه نفر دیگر بر اثر اصابت ترکش گلوله کشته شدند.

این روزنامه افزود: بر روی اجساد برخی از امدادگران نشان شناسایی و غل و زنجیر کشف شد و شواهد حاکی از آن است که قتل پس از بیرون آوردن قربانیان از آمبولانس‌ها رخ داده است و این شبهه را تقویت می‌کند که آنها در صحنه اعدام شده‌اند.

هاآرتص، یکی از معدود صداهای مخالف جنگ در داخل اسرائیل، خاطرنشان می‌کند که نوار ویدئویی که در جیب یکی از قربانیان یافت شد، گزارش اولیه ارتش را که ادعا می‌کرد آمبولانس‌ها بدون هماهنگی یا چراغ‌های اضطراری حرکت می‌کردند، رد کرد.

این روزنامه توضیح داد که قتل عام امدادگران هیچ اعتراضی را در داخل اسرائیل برانگیخت و اسرائیلی‌ها را از بی‌علاقگی آنها بیدار نکرد. در مواجهه با دروغ‌های گسترده، این روزنامه کل جامعه اسرائیل را مسئول می‌داند و می‌گوید: فرض که هیچ انسان بی‌گناهی در غزه وجود ندارد به دیواری تبدیل شده است که مانع پاسخگویی می‌شود. این وضعیت بسیار خطرناکی است، بی‌تفاوتی اسرائیل میدان مین جنایات جنگی از جمله کشتار پزشکان و مردم بی‌گناه از جمله کودکان است.

این روزنامه به گزارش‌های جدیدی اشاره کرد که امدادگر اسعد نساسرا که در حین دستگیری توسط سربازان اسرائیلی زنده دیده شده بود، از آن زمان ناپدید شده است. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تایید کرد که ناساسرا در اختیار اسرائیل است، اما سخنگوی ارتش از پاسخ به سوال هاآرتص درباره سرنوشت او خودداری کرد.

این روزنامه نوشت: ناپدید شدن فردی که در حین بازداشت زنده دیده می‌شود، درحالی‌که مقامات اسرائیلی از افشای سرنوشت او خودداری می‌کنند، موضوعی جدی است که نباید نادیده گرفته شود.

هاآرتص تاکید کرد که تحقیقات ارتش، حقیقت را فاش نمی‌کند، بلکه هدف آن پنهان کردن آن است و اشاره می‌کند که ده‌ها تحقیق مشابه از زمان شروع جنگ تاکنون منجر به یک کیفرخواست واحد نشده است.

این روزنامه افزود که تیراندازی به سر و پشت قربانیان، بستن آنها قبل از دفن آنها در یک گور دسته جمعی و محو کردن شواهد را نمی‌توان خطای عملیاتی تلقی کرد، بلکه نیازمند تحقیقات خارجی مستقل است.

هاآرتص در پایان با اشاره به اینکه اگر اسرائیل از انجام تحقیقات واقعی امتناع ورزد، باید اجازه تحقیقات بین‌المللی داده شود، افزود: تا زمان روشن شدن شرایط قتل، اسرائیل باید فوراً سرنوشت نساسرا را فاش کند و اگر در بازداشت نظامی است، فوراً او را آزاد کند.

پیوند خبر: https://www.haaretz.co.il/opinions/editorial-articles

→ خواندن مطلب قبلی

اشغال 30 درصد نوار غزه

خواندن مطلب بعدی ←

جاسوسی دولت اسرائیل از شین بت

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *