وای نت از فشار در کابینه برای تعیین ضربالاجل برای تصمیمگیری یا مذاکره خبر داد.
پس از یک جلسه داغ در کابینه که در آن وزرای راست افراطی اسرائیل به ایال زمیر، فرمانده جدید ارتش حمله کردند و او را تهدید به برکناری کردند، کابینه امنیتی دولت اسرائیل تصمیم گرفت عصر پنجشنبه برای تصویب طرح تشدید حملات به نوار غزه و جلوگیری از ورود کمکهای امدادی، مجدداً تشکیل جلسه دهد.
منابع سیاسی گفتند که جلسه پایانی که عصر سهشنبه برگزار شد، پس از تماس تلفنی بین بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر و دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، صورت گرفت که در آن به نظر میرسید به نتانیاهو مهلت نهایی برای پایان دادن به عملیات نظامی بهمنظور سرکوب حماس و وادار کردن آن به پذیرش شروط اسرائیل برای خلع سلاح، داده شده است.
به گزارش کانال 11، این منابع تایید کردند که ترامپ از نتانیاهو میخواهد که عملیات نظامی خود را تسریع کند. چون جنگ خیلی طولانی شده است. قرار است با یک توافق آتشبس بلندمدت به پایان برسد و خروج حماس از صحنه را تضمین کند.
اما در غیاب برنامه مشخص برای روز بعد، ارتش بهسختی میتواند نظر رهبری سیاسی را مبنی بر تصمیمگیری سریع بپذیرد. یدیعوت آحارونوت گزارش داد که وزرای دولت برای تعیین ضربالاجل برای حرکت به مرحله تعیینکننده فشار میآورند، درحالیکه نتانیاهو و وزیر دفاعش، اسرائیل کاتص، اصرار دارند که نشان دهند اسرائیل همچنان در حال پیمودن مسیر مذاکرات در این مرحله است.
کان 11 به نقل از یک مقام بلندپایه ناشناس گزارش داد که اسرائیل تصمیم گرفته است قبل از اقدام برای گسترش عملیات نظامی در نوار غزه، فرصتی دیگر به مذاکرات جاری بدهد. وی با بیان اینکه تل آویو هیچ پیشنهاد جدیدی از میانجیگران دریافت نکرده است، خاطرنشان کرد که در حال حاضر تلاشها بر فشار دادن حماس برای پذیرش پیشنهاد استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا، متمرکز است.
بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی، تلاش برای حرکت به مرحله تعیینکننده را رهبری میکند. او طی هفته گذشته سه دیدار با نتانیاهو داشت که در طی آن پیام اصلی او این بود که اسرائیل نمیتواند برای همیشه در وضعیت جنگ بماند.
اسموتریچ نسبت به کاهش آهسته نیروهای ذخیره، بدتر شدن خسارت اقتصادی، و فاصله گرفتن از اهداف تعیین شده برای جنگ: سرنگونی حماس و بازگرداندن گروگانها هشدار داد.
یدیعوت آحارونوت به نقل از منابع نظامی اعلام کرد که دستیابی به هر دو هدف به طور همزمان امکانپذیر نیست، درحالیکه خانوادههای زندانیان نسبت به تضاد بین این اهداف هشدار دادند و خواستار اولویت دادن به بازگشت عزیزانشان شدند. این روزنامه همچنین به نقل از وزرای کابینه نوشت که باور غالب این است که شانس موفقیت یک توافق در شرایط فعلی کم به نظر میرسد. آنها افزودند: اگر حماس به رد پیشنهادهای ارائه شده ادامه دهد، دیگر اتلاف وقت بیفایده است.
منابع این روزنامه در کابینه اشاره کردند که مرحله بعدی باید شامل استخدام گسترده نیروهای ذخیره، ورود چندین لشکر نظامی به غزه و استفاده از سلاح گرمتر از سلاحهایی باشد که تاکنون استفاده شده است. وی خاطرنشان کرد که تصور برخی از اعضای کابینه این است که نتانیاهو هنوز مردد است، اما ممکن است تحت فشار برای بحث در مورد تعیین ضربالاجل (برای مذاکرات تبادل زندانیان) و گسترش تهاجم به نوار غزه موافقت کند.
در خلال جلسه کابینه با رئیس ستاد ارتش اسرائیل که درخواست اسموتریچ برای تحمیل حکومت نظامی بر نوار غزه و بر عهده گرفتن مسئولیت توزیع کمک به مردم بر اساس منافع اسرائیل را رد کرد، اختلاف نظر ظاهر شد. وقتی زمیر گفت: ارتش بهعنوان توزیعکننده مواد غذایی چنین وظایفی را بر عهده نخواهد گرفت اسموتریچ پاسخ داد: وظیفه آن این است که دستورات دولت را در سکوت اجرا کند، در غیر این صورت ما به دنبال کسی هستیم که این وظیفه را بپذیرد. اسموتریچ روز چهارشنبه تهدید کرد که اگر این اتفاق نیفتد، دولت را سرنگون خواهد کرد.
منابع سیاسی گفتند که اسموتریچ مانع از تصمیمگیری کابینه در مورد ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه شد که بیش از یک ماه است که متوقف شده است.
کانال 12 روز چهارشنبه گزارش داد که برقراری حکومت نظامی مستلزم هزینههای هنگفت از جمله استقرار هزاران سرباز در وظایف نظامی برای حداقل یک سال است. رئیس ستاد ارتش و وزیر دفاع نیز با این امر موافقت نکردند. این کانال اضافه کرد که اسموتریچ عمق مشکلی که در آن قرار دارد را درک نمیکند و با حمله به زمیر به دنبال شخصیتی برای صعود برای جذب رایدهندگان به نفع خود بود، به خصوص که خود اسموتریچ انتصاب زمیر را به سمت خود تایید کرد، اما او از یک بحران سیاسی شدید رنج میبرد. زیرا نظرسنجیها نشان میدهد که او در هر انتخابات آینده سقوط خواهد کرد.
پیوند خبر: https://www.ynet.co.il/news/article/bjaefbs1xl#autoplay