حمله لاپید به نتانیاهو: ما رویکرد شدیدتری در قبال ایران اتخاذ میکردیم.
تنها چند ساعت پس از انتشار گزارشی از سوی سیانان در مورد آمادهسازی اسرائیل برای حمله به تأسیسات هستهای ایران درحالیکه واشنگتن مذاکرات خود با تهران را ادامه میدهد، یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل، به رقیب خود، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، حمله کرد و ادعا کرد که اگر او در موقعیت او بود، رویکردی افراطیتر در قبال ایران اتخاذ میکرد.
لاپید روز چهارشنبه در مصاحبهای با وبسایت واینت خاطرنشان کرد: پس از حمله آوریل و سپس حمله اکتبر، فکر کردم که ما نه تنها باید به تأسیسات هستهای، بلکه به تأسیسات نفتی ایران نیز حمله کنیم، با هدف ضربه زدن به اقتصاد ایران و تلاش برای نابودی آن، زیرا این پاشنه آشیل رژیم ایران است. او گفت: ممکن است خودمان این کار را انجام دهیم. ما این کار را خواهیم کرد زیرا اسرائیل باید از خود دفاع کند.
با توجه به فشار فزاینده غرب بر اسرائیل، بهویژه از سوی انگلیس و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا، و تنشهای نوظهور بین دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و نتانیاهو، لاپید گفت: باید تمام تلاشها برای هماهنگی با آمریکاییها انجام شود. میتوانم با احتیاط بگویم که یک حمله هماهنگ با آمریکاییها به ایران مؤثرتر خواهد بود، اما اگر به نقطه پایانی برسیم، وقتی اطلاعاتی در دسترس قرار گیرد که نشان دهد ایران یک قدم با سلاح هستهای فاصله دارد، باید این کار را به تنهایی انجام دهیم.
لاپید در مورد اظهارات دو همکارش در اپوزیسیون صهیونیستی، یائیر گولان، معاون سابق رئیس ستاد ارتش و ایهود اولمرت، نخستوزیر سابق، که در آن اولی اسرائیل را به کشتن کودکان در غزه بهعنوان یک سرگرمی متهم کرد و دومی نابودی فلسطینیها را نزدیک به جنایت جنگی دانست، آنها را مضر دانست و گفت که نباید گفته میشد، راه حل این است که دولت اسرائیل هر چند روز یکبار به خاطر کشتار کودکان در غزه عذرخواهی کند. به گفته او، این برای روابط بین الملل مهم است.
لاپید در مورد بحران ائتلاف که به ناتوانی ائتلاف در تصویب یا رأیگیری در مورد هرگونه پیشنهاد قانونی به دلیل تحریم رأیگیری توسط احزاب خریدی به دلیل عدم تصویب قانون معافیت مردان جوانشان از خدمت سربازی خلاصه میشود، گفت: این سومین هفتهای است که ائتلاف نتوانسته هیچ قانونی را تصویب کند، زیرا ناتوان است و در بحران قرار دارد. هر بار اینطور به نظر میرسد. وقتی شروع به فروپاشی کند، خواهیم دید چه اتفاقی میافتد. این مطلب اشارهای غیرمستقیم به احتمال فروپاشی دولت بود.
در بحبوحه طوفان دیپلماتیک غرب، رهبر اپوزیسیون و نخستوزیر سابق از رهبران غربی خواست وضعیت را به حملهای علیه کشور اسرائیل تبدیل نکنند.
او با اشاره به تمایل فرانسه برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین، افزود که به زودی با امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه که با او روابط دوستانهای دارد، صحبت خواهد کرد تا از او بخواهد مسیری را که در پیش گرفته است، متوقف کند.
او با اشاره به سفر ترامپ به خلیج فارس که طی آن از عربستان سعودی، قطر و امارات بازدید کرد و قراردادهایی به ارزش صدها میلیارد دلار امضا کرد، خاطرنشان کرد: اینجا چیزی پیچیدهتر وجود دارد. تمام جهان در حال درک این موضوع است که ما در حال از دست دادن چتر حمایتی آمریکا هستیم. ترامپ از نتانیاهو ناامید شده است. این مثل یک گلوله برفی است که در حال غلتیدن است. امروز، وقتی جهان به خاورمیانه نگاه میکند، با خود میگوید که نزدیکترین کشور به ایالات متحده عربستان سعودی است، نه اسرائیل.
به گفته لاپید، این واقعیت که ترامپ صبر خود را در برابر نتانیاهو از دست داده، آسیب بزرگی به تمام روابط خارجی ما وارد کرده است و آنچه که با انگلیس، فرانسه و سایر کشورها اتفاق میافتد، امتداد و بازتابی از همین موضوع است. او در ادامه به احتمال امضای توافق بین اسرائیل و حماس اشاره کرد و گفت که معتقد است که این امر با تصمیم کابینه امکانپذیر است.
وی تأکید کرد که تا زمانی که سربازان ربودهشده بازگردانده نشوند، نمیتوانیم بهعنوان یک ملت خود را بازیابیم. به گفته او، دولت هدف مانور زمینی را روشن نمیکند. میگوید هدف ما اشغال غزه و ماندن در آنجاست، اگر این درست باشد، دولت اسرائیل باید متوجه باشد که ما با سه تا پنج سال اخباری روبهرو هستیم که اجازه انتشار یافتهاند، اشاره به عبارتی که قبل از افشای مرگ و میر سربازان آمده است.
لاپید توضیح داد که اگر اسرائیل واقعاً تصمیم به اشغال غزه بگیرد، پول مالیات (پرداخت شده توسط اسرائیلیها) عملاً صرف کودکان غزه، مدارس، سیستم بهداشت و نظافت در نوار غزه خواهد شد. او این هدف را نادرست توصیف کرد و خاطرنشان کرد که نابودی و حذف حماس یک کار طولانی است که سالها طول خواهد کشید. اما اول و مهمتر از همه، بازپس گیری گروگانهاست.
پیوند خبر: https://www.ynet.co.il/news/article/bj0gvlj11ee#autoplay