۰۵ مرداد ۱۴۰۴

نسل بعدی اسرائیل در آستانه یک بحران ملی

جوانان اسرائیلی از آینده خود می‌ترسند، بیش از یک‌سوم آنها به مهاجرت فکر می‌کنند.

گزارش وضعیت جوانان ۲۰۲۵ توسط انجمن آلوما تصویر نگران‌کننده‌ای را نشان می‌دهد: ۳۷ درصد از جوانان اسرائیل تخمین می‌زنند که در سال‌های آینده به خارج از اراضی اشغالی نقل مکان خواهند کرد چه برای اقامت موقت (۲۶ درصد) و چه برای جابه‌جایی دائمی (۱۲ درصد) و نرخ جوانان عرب که جابه‌جایی دائمی را در نظر می‌گیرند با ۱۷ درصد بالا است.

طبق این گزارش تنها ۱۴ درصد از کل جوانان به آینده شغلی خود اطمینان دارند، درحالی‌که ۴۲ درصد دیگر خوش‌بینی محتاطانه‌ای را ابراز می‌کنند اما با نگرانی‌هایی همراه هستند و ۱۴ درصد احساس استرس و نگرانی را گزارش می‌کنند که در مقایسه با جوانان بخش عرب، شکاف‌های قابل توجهی دارد، ۲۸ درصد نگران و تحت فشار هستند.

تأثیرات جنگ شمشیرهای آهنین تأثیر عمیقی بر بازار کار و آموزش گذاشت. حدود نیمی از جوانان شاغل، تغییرات شغلی قابل توجهی را تجربه کرده‌اند، از اخراج و مرخصی بدون حقوق گرفته تا تغییر شغل یا رشته تحصیلی.

در عین حال، ۴۳ درصد از دانشجویان از تغییراتی در تحصیلات خود خبر داده‌اند، به‌طوری که یک‌سوم آنها مجبور به تغییر مؤسسات آموزشی یا رشته تحصیلی خود شده‌اند. این داده‌ها نشان‌دهنده تغییر قابل توجه در ثبات شخصی و شغلی جوانان در اسرائیل در دوران اخیر است.

داده‌ها نشان می‌دهد که اشتغال یک مسئله محوری است که جوانان در اسرائیل را به خود مشغول می‌کند، به‌طوری که ۵۲ درصد از کل پاسخ‌دهندگان آن را به‌عنوان یکی از سه موضوعی که بیشترین دغدغه آنها را تشکیل می‌دهد، ذکر کرده‌اند. روابط و استقلال مالی نیز به‌عنوان مسائل مهمی مطرح شده‌اند.

در مورد موضوع آمادگی برای آینده، در زمینه کسب مهارت‌های نرم مانند خلاقیت، انعطاف‌پذیری و ارتباطات بین فردی که برای بازار کار آینده ضروری هستند، تنها ۴۰ درصد تخمین می‌زنند که می‌توانند به راحتی آنها را کسب کنند، درحالی‌که ۴۳ درصد معتقدند که موفق خواهند شد اما در انجام این کار مشکل خواهند داشت و ۱۷ درصد متقاعد شده‌اند که با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهند شد یا موفق نخواهند شد.

داده‌ها در مورد مهارت‌های پیشرفته فناوری حتی وخیم‌تر است: تنها یک‌سوم جوانان مطمئن هستند که می‌توانند چنین مهارت‌هایی را کسب کنند و ۲۳ درصد معتقدند که به هیچ وجه قادر به انجام این کار نخواهند بود.

سنگین‌ترین هزینه را اعضای نیروی ذخیره پرداخت می‌کنند. ۲۷ درصد از جوانان یا همسرانشان از اکتبر ۲۰۲۳ حداقل ۶۰ روز در نیروی ذخیره خدمت کرده‌اند. از این تعداد، به زندگی، ۶۴ درصد آسیب‌های قابل توجهی وارد شده است که عمده‌ترین آسیب‌ها به وضعیت عاطفی و روانی آنها با ۳۲ درصد، اشتغال و حرفه با ۳۱ درصد و وضعیت مالی با ۲۹ درصد مربوط می‌شود. این داده‌ها نشان می‌دهد که یک نسل کامل از جوانان، هزینه اقتصادی و اجتماعی سنگینی را می‌پردازند.

دکتر تامی حلامیش آیزنمن، مدیرعامل انجمن آلوما، هشدار داد که این داده‌ها باید زنگ خطری را در میان تصمیم‌گیرندگان در اسرائیل به صدا درآورد. به گفته وی، بازسازی اسرائیل به این بستگی دارد که مردان و زنان جوان در آینده خود در کشور چقدر احساس امنیت می‌کنند.

وی افزود: ما شاهد شکاف جدی بین آموزش رسمی و مهارت‌های مورد نیاز در بازار کار هستیم. اگر فوراً برای ترکیب آموزش عملی در کنار آموزش عالی و پرورش مهارت‌های ضروری مانند خلاقیت و توانایی یادگیری مستقل اقدام نکنیم، در عرض چند سال خود را با کمبود شدید نیروی انسانی باکیفیت و فرار مغزها از جوانان با استعداد مواجه خواهیم کرد.

این مطالعه تصویری نگران‌کننده در مورد اعتماد به نفس جوانان در کشور ارائه می‌دهد و زنگ خطری برای همه ما است تا به کار و مراقبت از جوانان و نسل آینده ادامه دهیم.

 

پیوند خبر: https://career.walla.co.il/item/3766798

→ خواندن مطلب قبلی

راه‌اندازی سامانه تزوکیت

خواندن مطلب بعدی ←

ادعای وزیر میراث درباره یهودی‌سازی غزه

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *