۲۵ آبان ۱۴۰۳

شکسته شدن رکورد کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل

ایالات متحده از زمان آغاز جنگ در نوار غزه دست‌کم ۱۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار به اسرائیل کمک نظامی کرده است.

بر اساس گزارش جدید دانشگاه براون که توسط آسوشیتدپرس منتشر شده است، ایالات متحده از زمان آغاز جنگ غزه حداقل 17.9 میلیارد دلار برای کمک نظامی به اسرائیل هزینه کرده است. بر اساس این گزارش، این بزرگترین مبلغ سالانه است که تاکنون به‌عنوان کمک امنیتی به اسرائیل داده شده است.

علاوه بر کمک‌های مستقیم به اسرائیل، تخمین زده می‌شود که ایالات متحده 4.86 میلیارد دلار دیگر را برای تقویت فعالیت‌های نظامی خود در منطقه با هدف حفاظت از نیروهای خود و نیروهای اسرائیلی در برابر حملات احتمالی ایران و متحدانش هزینه کرده است؛ در مجموع حداقل 22.76 میلیارد دلار از آغاز جنگ.

برخی از کمک‌ها شامل بودجه مستقیم برای سلاح و مهمات بود؛ مانند گلوله‌های توپخانه، بمب‌های دقیق و بمب‌های یک تنی با نفوذ در پناهگاه. همچنین، این گزارش نشان می‌دهد که حداقل 4.4 میلیارد دلار از این کمک‌ها، برداشت از ذخایر تجهیزات آمریکایی و ارسال تجهیزات مستعمل بوده است.

برخی از تجهیزات آمریکایی ارسال شده به اسرائیل نیز شامل سامانه‌های دفاعی پیشرفته‌ای مانند گنبد آهنین و سیستم تیروکمان داود است. علاوه بر این، این کمک‌ها شامل بودجه برای سلاح‌های سبک و سوخت جت نیز می‌شود.

در این گزارش به تفصیل آمده است که برخی از اجزای زرادخانه اسرائیل عمدتاً از تجهیزات تأمین شده توسط ایالات متحده تشکیل شده است. به‌عنوان‌مثال، صدها هواپیمای جنگنده نیروی هوایی اسرائیل از نوع هواپیماهای F15، F16 و F35 و بیش از 40 هلیکوپتر تهاجمی آپاچی از ایالات متحده تهیه شده است.

بخش قابل‌توجهی از ایالات متحده در سیستم‌های دفاعی که موشک‌های شلیک شده به اسرائیل را رهگیری می‌کنند، به تفصیل شرح داده می‌شود: همه سامانه‌های دفاع موشکی اسرائیل، از جمله گنبد آهنین، تیروکمان داود، با بودجه قابل‌توجهی که توسط ایالات متحده تهیه و توسعه یافته‌اند. واشنگتن همچنین میلیاردها دلار دیگر را در سکوهای تسلیحات مرکزی تصویب کرد که و در برخی موارد در سال‌های آینده تحویل داده می‌شود.

این گزارش حاکی از کمک‌های امنیتی اضافی 14 میلیارد دلاری است که آمریکا در جنگ به اسرائیل تصویب کرده است.

در این گزارش آمده است که ایالات متحده میلیون‌ها کیلوگرم سوخت جت، ده‌ها هزار قبضه توپ از انواع مختلف، 20000 تفنگ، هزاران دستگاه دید در شب، بیش از 100 هواپیمای بدون سرنشین و 75 خودروی تاکتیکی را به اسرائیل منتقل کرده است.

اسرائیل اصلی‌ترین کشوری است که از سال 1959 کمک‌های نظامی آمریکا را دریافت کرده و از کمک‌های انباشته آمریکا به ارزش 251.2 میلیارد دلار (بر حسب تورم تعدیل شده) بهره برده است و کمک‌های اعطایی از ابتدای جنگ، بالاترین کمک محسوب می‌شود.

علاوه بر کمک‌های مستقیم به اسرائیل، از آغاز جنگ غزه، آمریکا حضور نظامی خود را در خاورمیانه افزایش داده و هزینه‌های این کشور در منطقه به 4.86 میلیارد دلار رسیده است. این تلاشی است که برای جلوگیری از حملات احتمالی ایران و متحدانش و به ویژه حزب‌الله و حوثی‌ها در یمن طراحی شده است.

این گزارش نشان می‌دهد که ایالات متحده تعداد تجهیزات خود را از 34000 در خاورمیانه در هفتم اکتبر به حدود 50000 نفر در اوت گذشته در پی ترور اسماعیل هنیه در تهران افزایش داد. این تجهیزات شامل ناوهای هواپیمابر، اسکادران‌های جنگنده و سامانه‌های پدافند هوایی پراکنده در دریای مدیترانه، دریای سرخ و خلیج عدن در دریای عرب بودند.

یکی از چالش‌های اصلی پیش روی ارتش آمریکا در خاورمیانه، مبارزه با حوثی‌ها در یمن است، زیرا ایالات متحده مجبور است برای مقابله با پهپادهای ارزان‌قیمت ساخت ایران، سامانه‌های تسلیحاتی گران‌قیمت مانند ناوهای هواپیمابر و موشک‌های گران‌قیمت را مستقر کند. این نبرد دریایی در حال انجام، به شدیدترین نبرد دریایی ایالات متحده از زمان جنگ جهانی دوم تبدیل شده است.

 

پیوند خبر: https://finance.walla.co.il/item/3696712

→ خواندن مطلب قبلی

عملیات استشهادی در خضیره

خواندن مطلب بعدی ←

تاثیر جنگ بر مصرف داروهای ضد اضطراب

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *